ПриватБанк пропонує придбати валюту в Приват24: як це зробити та на що звернути увагу

ПриватБанк відкрив продаж валюти у Приват24 в межах встановлених Нацбанком України лімітів. З 29 серпня купити іноземну валюту можна онлайн.

В пресрелізі Приватбанку сказано, що клієнти банку можуть купувати валюту онлайн через Приват24 для зарахування на валютні картки чи рахунки.

“З 29 серпня 2023 року клієнти ПриватБанку можуть купувати валюту онлайн через Приват24 для зарахування на валютні картки чи рахунки з урахуванням вимог регулятора та встановлених лімітів на проведення таких операцій у сумі до 50 тис. грн на календарний місяць”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко, продаж валюти онлайн здійснюється за поточним картковим курсом банку.

Щоб купити валюту у Приват24, треба зайти у меню “Перекази на картки”, вибрати гривневу картку, з якої будуть списані кошти, та картку в доларах США чи Євро, на яку буде зарахована валюта. Якщо в клієнта немає валютної картки, інтернет-картку в доларах або євро можна оформити безкоштовно прямо в Приват24 за кілька секунд.

Клієнти Приватбанку скаржаться на долари з каси банку

Клієнтки ПриватБанку часто скаржаться на сайті Мінфіну на долари, які видають в касі фінустанови. Наприклад, клієнтка поскаржилася на доларові купюри, які вона отримала в одному з відділень банку. За її словами, вона оформила в ПриватБанку картку для зняття доларів. Заздалегідь робиться запит на певну суму, а потім гроші видаються на касі. Проте купюрами, які видали в банку, жінка лишилася незадоволена: вона зазначила, що це долари старого зразку, які чимало обмінників навіть не хочуть приймати. Коли ж знаходяться ті, хто візьме такі купюри, каже жінка, то це буде -10% від курсу.

При цьому клієнтка скаржиться, що немає жодної можливості якось дізнатися заздалегідь про наявність потрібних купюр у відділенні. Коли жінка прийшла до ПриватБанку, їй сказали, що долари нового зразка не з’являлися і не будуть з’являтися. У ПриватБанку відповіли на цю скаргу клієнтки. Експерти перепросили за незручності. Проте вони додали, що у банківських відділеннях видаються ті купюри, які були перевірені касиром та надалі інкасацією.

Ще один клієнт ПриватБанку поскаржився, що коли закінчився термін його валютного депозиту – він прийшов до каси банку, щоб отримати 1 000 доларів. Однак у результаті йому відмовили, порадивши заповнити заяву та прийти наступного дня. У результаті чоловіку видали купюри наступного дня, проте він залишився ними незадоволений. За словами чоловіка, у банку йому видали долари 1996 року випуску. Він зазначив, що ці купюри, на його думку, вже нікому не потрібні, і ніхто їх не стане обмінювати (а якщо й стане, то під відсоток нижче).

Представники ПриватБанку відповіли на цей відгук. Експерти зазначили, що клієнти можуть отримати готівку в касі без попереднього замовлення лише тоді, коли купюри є в наявності. Для зручності клієнтів у системі Приват24 зараз можна заздалегідь замовити готівку на зручне відділення. Проте, що стосується року випуску банкнот – таке обирати не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Економіка України має шанс на зростання. Що може їй завадити? Прогноз від Михайла Крапивка
  • З 1 вересня ринок депозитів в Україна докорінно зміниться: прогноз від банкірів
  • Підприємці Дніпра зможуть отримати пільгові кредити в Приватбанку, Ощадбанку та інших державних банках: хто та на яких умовах
  • Клієнт ПриватБанку поскаржився на долари з каси – що не так з купюрами

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *