ПриватБанк заблокував рахунки клієнта та звинуватив у заборгованості в понад 1 мільйон гривень – яким було рішення суду

Клієнт ПриватБанку дізнався про заборгованість на загальну суму 1 365 891 гривні. Його рахунки заблокували. Він звернувся до суду з вимогою скасування виконавчого напису нотаріуса. 

Як йдеться у рішенні Дніпровського районного суду Дніпродзержинська (юридична назва суду, – ред.), у серпні 2023 року банківські рахунки чоловіка заблокували. Це зробили на підставі постанови Дніпровського відділу державної виконавчої служби у Кам’янському. Він дізнався про виконавчий напис щодо стягнення з нього на користь ПриватБанку заборгованості на загальну суму 1 365 891 гривні. 

“Позивач просить суд визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис виданий 20.10.2017 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу про стягнення з  нього на користь акціонерного товариства комерційний банк”ПриватБанк” заборгованості в розмірі 1 365 891 гривні”, – йдеться у матеріалах справи. 

Розгляд справи 

Суд з’ясував, що серед документів, що надав ПриватБанк нотаріусу для вчинення виконавчого напису, відсутній розрахунок заборгованості. Про її існування чоловік дізнався після вчинення нотаріусом виконавчого напису, доказів протилежного фінустанова не надала.

“На момент вчинення спірного виконавчого напису нотаріусом існували підстави, які свідчили про відсутність ознак безспірності заборгованості за кредитними правовідносинами, що виникли між сторонами, суд доходить до висновку, що спірний виконавчий напис необхідно визнати таким, що не підлягає виконанню, а тому позов слід задовольнити повністю”, – наголосили у суді. 

Рішення суду 

Позов чоловіка повністю задовольнили. Виконавчий напис про стягнення з нього на користь ПриватБанку заборгованості в розмірі 1 365 891 гривні не підлягає виконанню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи
  • Це просто совок: айтішнік розкритикував ПриватБанк – що кажуть в фінустанові
  • Чоловік заборгував ПриватБанку понад 100 тис. грн, але через суд примусив банк виплатити йому 20 тис. грн: як таке можливо

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *