Рада дозволила скасувати пільгові податки для ФОП: тепер слово за Зеленським

Верховна Рада не ухвалила жодну з постанов про скасування прийняття закону, що повертає довоєнний рівень податків для бізнесу.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат Ярослав Железняк.

За словами парламентаря, його колеги під час засідання 13 липня не підтримали жодну з постанов про скасування закону.

“Відповідно, зараз голова парламенту отримав право підписати закон, передати його на підпис президенту та з 1 серпня він вступить в силу”, – зазначив нардеп.

Тепер президент Володимир Зеленський має змогу підписати законопроект, або ветувати його.

Скасування пільг для бізнесу

30 червня після довгих дискусій Верховна рада підтримала в цілому податковий законопроєкт № 8401. Його прийняття є важливою умовою, передбаченою угодою з МВФ. “За” проголосувало 239 народних депутатів.

Законопроєкт врегульовує перехід з 2% ЄП:

  • платник 2% ЄП матиме право подати заяву про відмову від застосування 2% ЄП та вказати, на яку систему оподаткування він бажає перейти. Без подання такої заяви, а також якщо в заяві платник не вкаже бажану систему, платник 2% ЄП автоматично переводитиметься на систему, на якій перебував до обрання 2% ЄП,
  • новостворені суб’єкти господарювання, які з дня державної реєстрації обрали 2% ЄП, автоматично вважатимуться платниками ЄП третьої групи зі ставкою 5%;
  • автоматичне відновлення прав і обов’язків платника ПДВ для тих суб’єктів, у кого реєстрація платником ПДВ була призупинена;
  • надати платникам, які у 2023 році перейшли з 2% ЄП на загальну систему, право перейти повторно у 2023 році на спрощену систему за своїм вибором шляхом подання заяви. При цьому, в разі подання заяви до 1 вересня, такий платник вважатиметься платником ЄП з 1 серпня.

Раніше ми писали, що Рада підтримала е-марку на алкоголь на цигарки. Крім того, парламент ухвалив законопроєкт про доплати та відпустки для військових.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *