Ryanair розглядає два сценарія відновлення авіасполучення: коли можна буде купити квиток на літак

Керівництво ірландського лоукостера Ryanair допускає відновлення рейсів до кінця 2023 року. У компанії озвучили два сценарії можливого відновлення авіасполучення. У разі повернення на авіаринок під час війни влада має надати гарантії безпеки для літаків.

Про це розповів директор авіакомпанії Майкл О’Лірі в інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна.

“Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство (Міністерство відновлення – ред) працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси”, – повідомив голова Ryanair.

Для повернення авіасполучення необхідно переконати Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії. Для цього спочатку довести, що можна безпечно виконувати обмежену кількість рейсів з Києва або Львова. Інакше польоти над Україною неможливі.

Два сценарії відновлення авіаперевезень

У першому безпеку цивільної авіації однозначно надасть завершення війни. Маршрути відкриються в один чи через два дні після цього. У другому компанії Ryanair може запланувати незначну кількість рейсів вже наприкінці 2023 року.

Майкл О’Лірі у прикладі відновлень авіамаршрутів озвучив ізраїльський сценарій для України. Так, літаки сідають щодня в Тель-Авіві. Місто розташоване за 10 хвилин проїздом від Західного берега, звідки запускають ракети. Але ізраїльтяни змогли переконати, що літати безпечно та збройні сили зможуть захистити літаки. 

Раніше Інформатор писав, що найпопулярніший лоукостер уже готується до відновлення авіасполучення. Він обіцяє інвестиції на три мільярди доларів для відновлення авіаційної галузі. Інвестиції можливі лише за однієї умови.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *