Румуни розблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску – подробиці від ДПСУ

У п’ятницю, 19 січня, румунська сторона розблокувала рух вантажівок у пункті пропуску “Вікову де Сус – Красноїльськ”. Це сталося після десяти днів блокади, яку проводили румунські фермери на знак протесту проти підвищення цін на пальне на погіршення умов для заробітку.

Про розблокування пункту пропуску повідомили у ДПСУ. Прикордонники додали, що проїзд усіх категорій транспортних засобів у пункті пропуску “Красноїльськ” здійснюється у звичайному режимі. Однак слід пам’ятати, що у цьому пункті пропуску можна перетнути державний кордон України з Румунією тільки порожнім вантажним транспортним засобам.

Румуни розблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску: подробиці від ДПСУ 1

Румуни блокують кордон з Україною

Румунські фермери продовжують блокувати кордон з Україною. Так, 18 січня вони  заблокували третій пункт пропуску на кордоні з Україною – Халмеу-Дякове. Рух вантажівок з України тимчасово призупинено для проїзду легкових автомобілів, а тривалість блокування невідома. Раніше румунські фермери заблокували ще два переходи: Сірет-Порубне та Віцову-де-Сус-Красноїльськ.

Протести румунських перевізників і фермерів тривають з минулого тижня. Перевізники та фермери протестують, зокрема, через високі акцизи на дизпаливо та ціни на страхування цивільної відповідальності, труднощі на кордоні через велику кількість транспортних засобів з України, а також ряд законодавчих змін, які набули чинності на початку року. Фермери очікують різних форм підтримки від держави, пояснюючи це тим, що через посуху у попередні роки, наслідки війни в Україні та преференції для місцевих виробників, а також коливання цін на сільськогосподарську продукцію погіршилися умови їх діяльності.

Після переговорів з представниками фермерів прем’єр-міністр і міністр сільського господарства Румунії оголосили, що досягнуто згоди щодо більшості вимог фермерів. Втім, протести тривають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *