У ЄС вводять обмеження на готівкові розрахунки: який новий ліміт

Євросоюз планує посилити правила розрахунків готівкою. Коли вони набудуть чинності, верхня межа розрахунків готівкою становитиме 10 тис. євро. Нові правила спрямовані на вжиття більш рішучих заходів проти відмивання грошей, фінансування тероризму та обходу санкцій.

Рішення було прийнято під час переговорів у Страсбурзі, де представники Європарламенту та держав-членів ЄС домовилися запровадити нові заходи щодо розрахунків готівкою. Держави-члени також матимуть можливість встановити у своїх країна і нижчу максимальну межу. Нові правила набудуть чинності через три роки після їх офіційного ухвалення парламентом і радою ЄС.

Нові правила мають на меті гармонізувати правила в ЄС і закрити лазівки в законодавстві, які можуть використовуватися злочинцями для відмивання грошей або фінансування терористичної діяльності. Вони також торкнуться торгівлі криптовалютами та дорогоцінними металами.

Відомо, що фінансові установи, торговці предметами розкоші та дорогоцінними металами, а також постачальники криптоактивів повинні будуть перевіряти своїх клієнтів і повідомляти про підозрілу діяльність. Усі ці заходи є частиною ширших зусиль ЄС щодо боротьби з незаконною фінансовою практикою. Незважаючи на суперечки, нові правила – принаймні теоретично – спрямовані на забезпечення більшої прозорості та безпеки фінансової системи.

Банки блокуватимуть підозрілі операції

Узгоджені положення повинні будуть застосовуватися банками та іншими відповідальними особами для захисту внутрішнього ринку ЄС від відмивання грошей і фінансування тероризму. Нові закони забезпечать доступ до інформації про реальних бенефіціарів транзакцій і нададуть більші повноваження підрозділам фінансової розвідки, які отримають, серед іншого, можливість призупинити підозрілі операції.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *