Слуга народу Підласа запропонувала збільшити військовий збір та ввести податки на айфони: куди підуть ці гроші

Українці, які отримують 20 і більше тисяч гривень на місяць, могли б платити для армії більший військовий збір – 3% замість 1,5%, вважає нардепка від “Слуги народу” Роксолана Підласа. Вона також каже, що можна було б запровадити окремі податки на розкіш. Наприклад, сплачувати додаткове мито на дорогі нові айфони.

Підласа мотивує ці ідеї необхідністю утримання та забезпечення нових бійців під час мобілізації. Свої думки вона висловила в етері телемарафону.

В Україні у разі додаткової мобілізації значно збільшиться кількість військовослужбовців. Держава потребуватиме додаткових 300 мільярдів гривень на їх забезпечення. Ці гроші потрібно десь узяти.

“На жаль, наразі цього ресурсу в нашому бюджеті немає, тому що всі наші доходи, внутрішні доходи, податки, митниця, розміщення облігацій внутрішньої державної позики, доходи від приватизації тощо, ми спрямовуємо на потреби оборони у повному обсязі. Лише ті податкові надходження, які заходять до місцевих бюджетів, не спрямовуються на потреби оборони”, – зазначила Підласа.

Питання про те, де брати гроші, наразі активно обговорюється у владі. Існують декілька варіантів, серед яких переспрямування коштів з місцевих бюджетів, а також підвищення податків та зборів.

“Тут можемо говорити про переспрямування коштів з місцевих бюджетів до державного. Ми можемо говорити про підвищення податків”, – акцентує Підласа.

Вона вважає, що люди з високою зарплатою – на думку депутатки, це від 20 тисяч гривень – мають сплачувати більше. Окремо можна подумати щодо введення спеціального податку на розкіш. До прикладу, на нові айфони вартістю в 60-70 тисяч гривень. 

“Тобто якщо ви заробляєте від 20 тисяч гривень… то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. І це би допомагало утримувати наше військо”, – резюмувала Підласа.

Telegram oembed: https://t.me/informator_live/1326

Фінансування української армії 

Зазначимо, що депутатка в цілому підняла правильні питання. І хоча ідея нових податків, зборів та мит явно не знайде схвалення у пересічних українців, насправді проблема є дуже актуальною. 

Наразі в Кабміні активно доопрацьовують скандальний закон про мобілізацію. Паралельно з цим представники влади постійно кажуть, що війна надовго, воювати мають всі тощо. Однак мало хто роздумує над тим, де взяти гроші на таку війну і забезпечення армії. 

Фактично ці кошти можна знайти лише всередині країни. Тобто забрати у населення у вигляді податків. І хоча для Роксолани Підласи, яка, згідно з декларацією, має понад 1,6 мільйонів гривень заощаджень, це не стане великою проблемою, то для більшості українців, на жаль, підвищення податків може бути чутливим нововведенням. Альтернатив якому, втім, особливо немає. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *