Справа Фірташа: заарештовано активи на понад 7 млрд грн та з’явилися нові підозрювані

Активи підсанкційного бізнесмена Дмитра Фірташа на суму 7,4 млрд грн тепер заарештовано Україною. Також ще три керівники облгазів підконтрольної йому групи РКГ отримали офіційні повідомлення про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки. Йдеться про голову правління АТ “Криворіжгаз”, якого підозрюють у нанесенні збитків державі на понад 202 млн грн, голову правління АТ “Волиньгаз”, якого підозрюють у нанесенні збитків на суму понад 130 млн грн, а також голову АТ “Чернігівгаз” – на майже 220 млн грн.

Голів облгазів підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Слідство дійшло висновку, що фактичний керівник групи компаній РГК Дмитро Фірташ організував схему несанкціонованого відбору газу з ГТС України. ТОВ “Регіональна газова компанія” (РГК) загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% усіх газорозподільних мереж України.

Справа Фірташа

Щоб покрити витрати компанії за відібраний газ, облгази перераховували кошти на підконтрольне Фірташу підприємство у значно більшому обсязі, ніж було поставлено газу. Так посадовці облгазів виводили кошти держави, які передбачалися на закупівлю палива для потреб українців, вважають у БЕБ.Пізніше ці кошти виводилися на підконтрольні компанії та привласнювалися.

Зараз у справі про розкрадання газу з української газотранспортної системи облгазами РГК підозрюваними значаться 15 осіб. Серед них – сам Фірташ, 11 керівників облгазів, двоє керівників РГК і директор товариства.

Нагадаємо, що по “справі Фірташа” підозри раніше вже отримали голови правлінь АТ “Івано-Франківськгаз” і АТ “Сумигаз”. Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *