В яких регіонах України немає електрики та в чому причина вимкнень

Вимикалася повітряна лінії електропередачі 330 кВ НЕК «Укренерго», яка живить Чорнобильску АЕС, причини відключення з’ясовуються. У Дніпропетровській області через обрив троса на кілька годин вимикалася лінія 330 кВ. Лінію було підключено після аварійного ремонту. Також короткостроково вимикалася повітряна лінія 330 кВ у Запорізькій області. Про це Інформатору стало відомо зі звіту Міненерго. 

“Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. У Харківській області в результаті бойових дій пошкоджено газопровід. Припинено газопостачання міста Куп’янськ, без газу – близько 4,5 тисячі абонентів. Роботи з відновлення газової мережі тривають. Також на Харківщині через обстріли пошкоджено лінії електропередачі, знеструмлено 11 тисяч споживачів у місті Вовчанськ та прилеглих селах. Роботи з відновлення постачання тривають. Залишаються знеструмленими частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація”, – повідомляє Міненерго.

Ситуація по регіонах наступна:

  • У Кіровоградській області з технологічних причин відключалися підстанція 150 кВ та дві повітряні лінії 150 кВ, через що було на кілька годин обмежено генерацію на трьох СЕС.
  • У Дніпропетровській області через відключення лінії 150 кВ без світла залишалися більше 8 тисяч споживачів.
  • У Сумській області через технологічне порушення відключалися дві лінії електропередачі 10 кВ, без світла залишалися 1,5 тисячі споживачів у трьох населених пунктах.
  • Внаслідок грозового шторму залишаються знеструмленими 18 населених пунктів у Чернігівській області. Без світла майже 3 тисячі абонентів. Ремонтні роботи тривають.
  • Через підрив дамби на каховській ГЕС залишаються знеструмленими близько 10,5 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 6 295,00 МВт*год. Через те, що енергосистема України працює у режимі перенапруження, дуже важливо кожному українцю економити електроенергію. Така ж проблема стоїть і перед мешканцями ЄС. Раніше Інформатор писав, як європейці економлять енергію завдяки зміни щоденних звичок.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *