В Ощадбанку зробили заяву щодо карток з вичерпаним терміном – що буде з цими рахунками

У кожної картки є термін придатності, після якого для використання рахунком потрібно перевипускати картку. Водночас у чималої кількості громадян картки Ощадбанку для виплат пенсій та пільг від держави прострочилися ще з лютого 2022 року, коли почалася повномасштабна війна. У фінустанові пояснили, що зараз буде з такими рахунками.

Про це в соціальній мережі написав Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку. За його словами, Ощадбанк ухвалив два важливі рішення. Перше рішення стосується карток, терміни використання яких повинні були завершуватися на початку повномасштабної війни (лютий 2022 року). Сергій Наумов повідомив, що за рішенням фінустанови – дію цих карток автоматично продовжили до 31 грудня 2023 року. Тобто, якщо в громадян немає можливості перевипустити стару картку, вони зможуть нею користуватися далі.

“Ці картки повністю функціональні: ними можна розраховуватися в торговельно-сервісній мережі, знімати з них готівку в банкоматі тощо”, – пояснив  голова правління Ощадбанку.

Також він додав, що Ощадбанк скасував комісію за конвертацію 1% при здійсненні операцій картками за кордоном. Раніше ця комісія знімалася з клієнта за те, що банк, по суті, проводить обмін валюти на картці. Однак тепер відсоток знімати не стануть. Це значить, що за використання карткою за кордоном українці не будуть додатково нічого платити.

Зміни в Ощадбанку

Раніше голова правління Ощадбанку Сергій Наумов розповів про те, що тепер клієнти можуть активувати банківську картку у віддаленому режимі. Тобто, тепер для цього необов’язково треба відвідувати відділення банку. Українцям пояснили, що для активації картки Ощадбанку можна зателефонувати до контакт-центру: для цього достатньо зателефонувати за номером 0-800-210-800.  В такий спосіб громадяни можуть активувати картку, встановити ПІК-код до неї, а також підключити додаткові послуги. Уже після цього клієнт зможе користуватися послугами банку та здійснювати платежі.

Також стало відомо, що Ощадбанк розпочав другий етап подання заявок на гранти від EU4Business. Це програма допомоги для представників мікробізнесу. Подати заявку підприємці зможуть через портал Дія.Через Ощадбанк від організації EU4Business переможці конкурсу отримають до 4 000 євро. При цьому потім спеціальна комісія буде перевіряти, куди саме витрачали грант (гроші можна спрямовувати лише на бізнес). 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Що таке фінмоніторинг та як він пов’язаний з блокуванням банківських карток, – пояснення Михайла Крапивка
  • Ощадбанк та Альфабанк відмовили у відкритті рахунку для отримання соцвиплат: що вирішив суд
  • Ощадбанк виплатить 4 тисячі євро від німецького уряду бізнесменам-переселенцям: хто може отримати
  • Ощадбанк відкрив відділення біля лінії фронту: як воно працює

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *