Україна збільшила експорт зерна, порівняно з минулим роком – деталі

Україна з 1 липня (початок нового маркетингового року) вже експортувала 4,157 млн тонн зернових та зернобобових. Це в рази більше за аналогічний період минулого року. Тільки протягом останнього місяця Україна експортувала 1,884 млн тонн зерна.

Про це свідчать дані Міністерства аграрної політики та продовольства, оприлюднені 28 серпня. Зазначається, що з 1 липня 2023 року Україна вже експортувала 1,773 млн тонн пшениці, 460 тисяч тонн ячменю, 0,6 тисячі тонн жита та 1,916 млн тонн кукурудзи.

А у минулому маркетинговому році за період 1 липня-31 серпня Україна експортувала 3,964 млн тонн зернових та зернобобових. Зокрема, 1,139 млн тонн пшениці, 310 тисяч тонн ячменю, 0,5 тисячі тонн жита та 2,498 млн тонн кукурудзи.

До слова, протягом серпня цього року Україна експортувала 1,884 млн тонн зернових та зернобобових. Це стосується пшениці, ячменю, кукурудзи та борошна. На експорт цього місяця не йшло жито.

Експорт зерна

Експорт зерна

В США анонсували гарні новини для експорту українського продовольства

Сполучені Штати Америки вважають реальним відновлення нашого аграрного експорту до довоєнних показників вже за кілька місяців. Головне що для цього треба – знайти “життєздатні” маршрути для вивозу українського зерна.

Тобто, вихід росії з зернової угоди та фактичне припинення її існування не є аж такою завеликою проблемою. Продукція є, залишилось лише налагодити правильну логістику. А США можуть Україні в цьому допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Під час нічної атаки шахедами росіяни знищили 13 тисяч тонн зерна – фото
  • Ердоган організовує власну зернову угоду з путіним: російське зерно поїде в Африку за сприяння Катару – Bild

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *