В США анонсували гарні новини для експорту українського продовольства

Сполучені Штати Америки вважають реальним відновлення нашого аграрного експорту до довоєнних показників вже за кілька місяців. Головне що для цього треба – знайти “життєздатні” маршрути для вивозу українського зерна.

Про це пише видання Reuters. Журналісти посилаються на слова одного з американських чиновників, який забажав залишитися анонімним. 

“Я думаю, що ми бачимо, що існують життєздатні маршрути через територіальні води України і по суші, і ми прагнемо… протягом наступних кількох місяців повернутися до експорту з України на довоєнному рівні”, – заявив цей самий чиновник, коментуючи ситуацію.

Тобто, вихід росії з зернової угоди та фактичне припинення її існування не є аж такою завеликою проблемою. Продукція є, залишилось лише налагодити правильну логістику. А США можуть нам в цьому допомогти.

Експорт українського зерна: як будемо вивозити 

Нагадаємо, що цілий рік діяла зернова угода між Україною, ООН, Туреччиною і росією. За цей час нашій країні вдалося заробити близько 23 мільярдів доларів. Втім, врешті країна-агресорка вирішила вийти з угоди.

Після того, як росія в липні поточного року в односторонньому порядку вийшла з зернової угоди, президент Зеленський заявив, що експорт продовольства продовжуватимуть без участі рф. На це в кремлі пригрозили, що вважатимуть потенційною військовою ціллю кожне судно, яке буде слідувати в українські порти, тому що так нібито “можуть перевозити зброю”. 

Однак потім в Україні повідомили про відкриття тимчасових маршрутів для цивільних суден. Ними станом на сьогодні, 26 серпня, вже скористалися два кораблі – тобто, процес пішов, хоча й поки що досить повільними темпами. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • З порту Одеси вийшло друге судно після блокування зернової угоди: що про це відомо
  • Відновлення зернової угоди: Туреччина працює з ООН та Заходом над переговорами
  • США працюють над експортом зерна з України без участі росії: яким може бути новий маршрут

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *