В Україні дешевшають яйця, але хліб – дорожчає: ціни в супермаркетах

Українські супермаркети в середньому зменшили вартість курячих яєць на початку червня на 13 гривень за десяток. Водночас, ціни на хліб навпаки піднялися. При цьому, вартість яєць сильно залежить від компанії, яка їх постачає.

Про це повідомляє портал Мінфін. Станом на 8 червня ціни на яйця продовжили падіння з попереднього дня. Вартість яєць торгової марки “Квочка” склала вже 54,45 грн за десяток в середньому. Ще два дні тому їх можна було придбати за 60,53 гривні.

Марка “Ясенсвіт” також стала дешевшою. Наразі її можна придбати в середньому за 56,83 гривні. При цьому, раніше вони коштували понад 66 гривень. При цьому, за 30 штук таких яєць доведеться віддати 179,30 гривень. Минулого місяця в середньому цінник на аналогічну пропозицію досягав 192,37 гривень.

Ціни на яйця в різних супермаркетах

Ціни на яйця в різних супермаркетах

Окремо варто зазначити, що пшеничний хліб навпаки став трохи дорожчим. Нещодавно в середньому його можна було придбати за середньою ціною в 32,43 гривні. Тепер цінник піднявся до 33,99 гривень за 650 грам. Водночас, пшеничний Цар Хліб нарізка також піднявся у вартості з 32,96 гривень до 35,93 гривень за 600 грам.

Ціни на хліб

Ціни на хліб

Ціни на продукти в Україні

Підрив росіянами Каховської ГЕС має вплив на всі сфери життя українців. Водночас, це стосується і цін на продукти. Зокрема, тисячі гектарів сільськогосподарських земель тепер під водою, а іншим територіям навпаки – води тепер бракує. На чималій території стане складна ситуація з овочами та зерновими. Варто очікувати подорожчення.

Водночас, нещодавно в Україні рекордно піднялися в ціні яблука. Їх вартість вже сягнула рекордного рівня за всю історію незалежності країни. Їхня вартість в середньому становить 25-37 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що ціни на м’ясо в Україні також продовжують зростати. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *