В Україні у багатьох областях вимкнули світло: де немає електроенергії 11 лютого

В Україні через російські обстріли та негоду 11 лютого у низці областей немає електроенергії. Відключення світла через несприятливі погодні умови діють у 24 населених пунктах. Багато споживачів у Миколаївській та Донецькій областях не мають світла через російські обстріли.  Ремонтні бригади працюють над поверненням електроенергії у домівки громадян.

Детальніше про те, яка ситуація у регіонах України з відключенням електроенергії розповіли у Міненерго.Фахівці також запевнили, що проблеми із дефіцитом електроенергії не фіксуються. 

Де немає світла в Україні 11 лютого?

Волинська область. У місті Луцьк двоє людей отруїлися чадним газом. Їх доставлено в лікарню. Ймовірна причина отруєння – несправність газових приладів та неправильна робота вентиляції у помешканні.

Дніпропетровська область. У регіоні через бойові дії вимикались 54 споживачі. На ранок усіх споживачів заживлено.

Донецька область. Внаслідок російських обстрілів вимикались 9 населених пунктів, тобто 13,6 тис. абонентів. Заживлено 24,6 тис. абонентів, у серед яких ті, які знеструмлювалися раніше. На ранок на Донеччині через бойові дії залишаються без світла майже 48 тис. споживачів.

Закарпатська область. У регіоні через підтоплення пошкоджено опору повітряної лінії електропередачі. Відключено 146 споживачів.

Запорізька область. У регіоні внаслідок бойових дій знеструмлювалися 3 населених пункти, тобто 451 точка обліку. Усіх споживачів заживлено.

Миколаївська область. Енергетики заживили майже 26 тис. абонентів, які знеструмлювалися через пошкодження повітряної лінії 150 кВ. Залишаються без напруги 2 юридичних споживачі, також є відключення внаслідок пошкоджень обстрілами газорозподільних мереж.

Одеська область. У регіоні з технологічних причин в області відключено 151 споживача.

Полтавська область. У регіоні внаслідок негоди без світла 462 побутових та 24 юридичних споживачі у 9 населених пунктах.

Івано-Франківська область. Газовики в одному з населених пунктів області відновили розподіл газу 2167 споживачам, які були відключені через пошкодження газопроводу внаслідок несанкціонованих земляних робіт.

Сумська область. У регіоні через ворожі артобстріли знеструмлено 285 споживачів у 3 населених пунктах. Їх відновлення розпочнеться, щойно дозволить безпекова ситуація. Також через технологічне порушення відключено 576 споживачів у 4 населених пунктах.

Херсонська область. Внаслідок ворожих обстрілів у Херсоні було пошкоджено лінії електропередачі, можливі перебої з водопостачанням.
Енергетики працюють над ліквідацією пошкоджень на електромережах.

Чернігівська область. У регіоні через негоду знеструмлено понад 1,6 тисячі споживачів. Також через ворожі обстріли знеструмлено 849 споживачів у 5 населених пунктах.

Борги за електроенергію: кому загрожує відключення?

В Україні з грудня 2023 року скасовано мораторій на відключення світла за борги. Це означає, що постачальники електроенергії знову мають право припиняти постачання послуги боржникам.

Проте не всім боржникам загрожує відключення. Заступниця міністра енергетики України Світлана Грінчук пояснила, що постачальники не будуть відключати електроенергію тим, чий борг за електропостачання нижче за половину прожиткового мінімуму, тобто менш ніж 1 514 гривень.

Ярослав Олійник наголошує, що Україна ретельно врахувала ризики, розробляючи план щодо мільйона дронів. У відео ви дізнаєтеся, де планується виготовлення, які заходи передбачається вжити та чому це неможливо реалізувати в торговельних центрах.

   

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *