В Україні зростає попит на євро: як це позначиться на валютному курсі

Обсяг готівкової іноземної валюти, яку банки ввезли до України у серпні 2023 року, становив 435 млн доларів. Це на 35% більше, ніж у липні (322 млн доларів). Про це повідомляє НБУ.

Обсяг готівки у доларах в Україні в серпні зріс з 217 млн доларів до 283 млн доларів, обсяг у євро – з 96 млн до 144 млн доларів. За даними НБУ, у серпні з України вивезли 86 млн доларів, що на 49% більше, ніж у липні (58 млн доларів). 

“Обмінний курс гривні формується під впливом ринкового попиту і пропозиції на іноземну валюту. Національний банк встановлює офіційний курс гривні до долара США за курсом, що розраховується як середньозважене значення його купівлі та продажу за всіма угодами між банками за день. Також ми встановлюємо офіційний курс гривні до інших іноземних валют, які широко використовуються для платежів за міжнародними операціями. Підтримання обмінного курсу гривні на певному рівні не є метою Національного банку”, – зазначає НБУ.

На початку 2023 року банки ввезли до України рекордний з початку війни обсяг готівкової валюти. Після цього у березні курс долара різко знизився – з 40 до 38 гривень за долар. У червні-липні курс впав до 37,2 гривні за долар. Однак наприкінці серпня курс долара різко пішов вгору і досяг рівня 38,6 гривень за долар. У НБУ назвали такий стрибок ситуативним коливаннями.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Жінка взяла кредит у Сенс Банку на автівку Hyndai, щомісячно вносила платежі, але залишилась винною: що вирішив суд
  • 46 гривень за євро: експерти пояснили, коли та за яких причин можливий такий курс
  • Економіка України зростає вперше з початку повномасштабної війни: причини та подробиці
  • Як змінюється курс долара по відношенню до євро, фунта та єни

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *