Вбиває бізнес та працює на Росію: Гетманцева звинуватили у створенні небезпечної корупційної схеми

Голову профільного Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева звинуватили у створенні системи блокування податкових накладних. Проблема навіть не стільки в тому, що ця схема є корупційною. Проблема в тому, що країна знаходиться у стані війни, тобто блокування податкових накладних вбиває економіку України та фактично працює на російських терористів.

Як пояснив політтехнолог Сергій Гайдай в коментарі українському виданню УНН, наразі кілька десятків тисяч податківців можуть блокувати бізнес, фактично вбиваючі економіку. Причина блокування дуже проста – “каста з декількох десятків тисяч податківців повинна з чогось жити й існувати”, зазначив експерт.

На думку Гайдая, ліквідувати схему Гетманцева можна за допомогою алгоритму. Цей алгоритм буде автоматично збирати податок з рахунку ФОПів. Взагалі на час війни потрібно максимально відсторонити владні інституції від податкових перевірок бізнесу, а штат податківців та митників скоротити. Краще, якщо регулювання податкової сфери доручать банкам, або почнуть використовувати системи на основі штучного інтелекту. 

“Нам не треба тут питати ніяких порад ні в яких бізнес-асоціацій Європи, нам треба самим вирішити, як довго ми будемо терпіти силовиків, податківців, митників, які знищують нашу економіку і наші підприємства”, – резюмував політтехнолог.

Податки “по Гетманцеву” 

Податкова політика, яку впроваджує Данило Гетманцев, серйозно гальмує розвиток української економіки. В цьому впевнена волонтер і підприємиця Яна Матвійчук. Вона стверджує, що ця політика призведе до подальшого занепаду економіки. А бізнес, своєю чергою, почне приховуватися, закриватися або переїжджати в країни Європи.

Окрім того, схоже, що Гетманцеву є, що приховувати. Оскільки Державна податкова служба не звітує про кількість деяких порушень, які виявляються за скаргами громадян, а також про заходи щодо порушників. За цю сферу відповідає якраз Гетманцев, тому можливо, що “його людей” податківці не чіпають.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *