Ветерани ЗСУ можуть отримати до 1 млн гривень на розвиток власного бізнесу: як це зробити

Учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис грн до 1 млн грн від програми “Власна справа” на старт або розвиток власного бізнесу. Від старту грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 54 ветерани та члени їхніх родин.

У квітні 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив Порядок надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. 

Так, новими програмами передбачено надання грантів у розмірі:

  • 250 тис грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис грн: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП понад 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Зазначається, що гранти на 500 тис грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем: 30% коштів вкладає отримувач гранту, 70% коштів додає держава у вигляді гранту. Грантові кошти можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів для бізнесу, а також закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Як УБД отримати грант на бізнес?

Аби отримати грант, ветерану або друга людині в подружжі ветерана повинні:

  1. Скласти бізнес-план.
  2. Подати документи та бізнес-план через портал Дія.
  3. Захистити бізнес-план.
  4. При схваленні заявки відкрити рахунок в Ощадбанку.
  5. Отримати гроші та починати діяти!

Ветерани зможуть отримати до 1 млн гривень на бізнес 1

 

Треба зазначити, що переможці зобов’язані працевлаштувати чотирьох найманих працівників, двоє з них – мають бути учасниками бойових дій. Варто зазначити, що гранти зможуть отримати лише ветерани – фізичні особи-підприємці. При цьому, ФОПу має бути на менше 36 місяців до моменту подання заяви на отримання гранту. 

Ветерани та члени їхніх сімей отримали 21 млн грн на бізнес

Від старту грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 54 ветерани та члени їхніх родин. Вони отримають гранти на загальну суму 21 млн гривень. У Міністерстві економіки України повідомили, що за підсумками чергової хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів – 13 переможців. На старт або розвиток свого бізнесу вони отримають майже 5 млн гривень. На грантові кошти переможці планують відкрити кафе, кав’ярню, пекарню, приватний лікарський кабінет, дитячу ігрову кімнату, службу таксі тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як військовослужбовцю оформити статус УБД та що це дає
  • Безоплатна юридична допомога для ветеранів, військових та членів їхніх родин: де можна отримати
  • Понад 4 мільйона допомоги – українці можуть отримати новий грант, як подати заявку
  • Битва за бюджет. Мінфін хоче обмежити прибутки міст. Причини та наслідки

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *