Вглиб кролячої нори: державний телеканал отримав 17 млн гривень на зйомку серіалу

Державний український російськомовний телеканал Freedom підписав контракт на закупівлю виробництва серіалу під робочою назвою “Вглиб кролячої нори”. На написання сценарію та частковий технологічний цикл виробництва виділили майже 17 млн гривень.

Таку інформацію розміщено на порталі публічних закупівель Prozorro. Там вказано про плани державного підприємства “Мультимедійна платформа в Україні” (тобто Freedom) створити серіалу під робочою назвою “Вглиб кролячої нори” (або альтернативне “Впізнай мене”) на суму 16,9 млн грн.

Давно у нас про серіали не було: російськомовний телеканал отримав 17 млн гривень на зйомку 1

Народний депутат України Ярослав Железняк написав про це у своєму Telegram-каналі.

“Давно у нас закупівлі виробництва серіалів не було….”, – написав нардеп та додав посилання на сайт Prozorro.

У коментарях під дописом підписники з осудом коментують цей тендер. У більшості випадків люді обурені, бо такі тендери під час повномасштабної війни, недоречні. Ці кошти, могли б знадобитись для більш корисних справ, а в першу чергу на потреби військових.

Давно у нас про серіали не було: російськомовний телеканал отримав 17 млн гривень на зйомку 2

До Держаудитслужби вже надійшло декілька звернень щодо порушення порядку визначення предмета закупівлі цього тендеру і кількість скарг зростає. Проте, чи буде відповідь від служби, невідомо.

Давно у нас про серіали не було: російськомовний телеканал отримав 17 млн гривень на зйомку 3

 

Скандальні тендери

Останнім часом тендери з безглуздими потребами наберають обертів. Все розпочалося з гучного скандалу про закупівлю барабанів у бомбосховища, а потім понеслися овочерізки, кулінарні шоу та інші дивні “потреби” під час війни з росіянами.

Проте, скандали з закупівлями наче нічому не вчать цих любителів набити кишені державними коштами. Скандал з серіалом теж був – нещодавно гучною історією стало державне замовлення на виробництво серіалу про життя в провінції під час українсько-російської війни. Причому сюжет явно взятий із реального життя, адже прототип головного героя серіалу взятий із відомого широкому загалу фермера з Кіровоградської області, президента ФК “Інгулець” Олександра Поворознюка.

Юрій Горбунов — головний продюсер компанії “Прототип Продакш”, автор ідеї серіалу, на своїй сторінці в Інстаграм пояснював, що 33 мільйони гривень на виробництво 24 серій “смт Інгулець” — зовсім небагато. А ідея створення патріотичного та гумористичного серіалу народилася під час концертів перед бійцями ЗСУ, які дуже хотіли б гумору та веселощів. Звісно, Горбунова накрили хвилею українського хейту, від грошей він нібито відмовився і серіал закрили.

А Центр протидії корупції тоді ж проілюстрував, що 33 мільйони гривень — це понад 300 найбільш ходових дронів DJI Mavic 3 або понад 80 більш якісних дронів DJI Matrice 30. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Загадку закупівлі кухонного термометра за 384 мільйони гривень з бюджету розкрито – Dozorro
  • У Києві під час війни хочуть відремонтувати тенісні корти за 300 млн гривень: деталі
  • У Києві відремонтують чотири сквери за 14 мільйонів гривень: де пройдуть роботи і хто їх виконає
  • У Києві планують витратити ще майже дев'ять мільйонів гривень на ремонт скверів: де триватимуть роботи

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *