Ви здивуєтесь! Яка криптовалюта найбільше приваблює кіберзлочинців

У 2022-му лише 19% злочинних криптооперацій припало на біткоїн. А ще сім років назад 97% незаконних криптооперацій здійснювалися саме навколо цієї криптовалюти. Тепер у шахраїв більш популярні Ethereum (68% злочинів) та Binance Smart Chain (19%). Про це йдеться у звіті щодо незаконних операцій у крипто-екосистемі від TRM Labs. 

Згідно з даними звіту, наразі криптозлочинність опановує такі мережі: 

  • Ethereum;
  • Tron;
  • Binance Smart Chain тощо.

Торік загальна сума, яку отримали шахраї, становила понад 9 млрд доларів. Більшість злочинців користувалися схемами Понці або фінансовими пірамідами. А близько 2 млрд доларів викрали через атаки на кросчейн-мости.

З метою приховати злочини, шахраї часто використовують перехід між мережами. Тобто переміщують кошти з одного блокчейну на інший. Це дещо ускладнює відстеження руху коштів.
Біткоїн втратив пальму першості серед хакерів. Тепер у шахраїв більш популярні:

  • Ethereum (68% злочинів)
  • Binance Smart Chain (19%).

Також біткоїн більше не є кращою криптовалютою для фінансування терористів. Наразі на цьому ринку переважає USDT на блокчейні Tron. 

Як раніше повідомляв Інформатор, Міжнародний валютний фонд визнав неефективним блокування криптовалют у довгостроковій перспективі. Державам рекомендують сконцентруватися насамперед на управлінні попитом на криптоактиви, а не спробах задавити їх. Такі висновки озвучені у звіті щодо регулювання криптовалютної галузі в Латинській Америці та Карибському басейні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *