Вже не 50 тисяч: біткоїн впав у вартості, але є нюанс

У вівторок, 13 лютого, біткоїн зазнав відступу з позначки $50 369, яку зафіксували напередодні. У вечірній час 13 лютого цифрова валюта показала спад до $48 656 та втратила 1,8% своєї вартості. Цей “крок назад” аналітики пов’язують з перепочинком спекулянтів, які вирішили фіксувати прибутки після динамічного росту.

Про це свідчить аналіз Bloomberg. Попри спад, біткоїн продемонстрував зростання на 10% впродовж п’яти останніх торговельних сесій.

З моменту початку попереднього місяця біткоїн виріс на 15%. Такий позитивний рух ціни стимульований загальним оптимізмом щодо схвалення у США спотових біржових фондів, заснованих на біткоїн на початку року.

Очікування, що доступність ETF дозволить розширити коло потенційних інвесторів у криптовалюту. Новостворені фонди залучили інвестиції на суму понад $9 млрд.

Вартість біткоїна

Bitcoin – одна з найпопулярніших криптовалют світу. За останній місяць він значно додав у ціні й перетнув позначку у 50 тисяч доларів. Сталось це на тлі очікувань зниження процентних ставок, попиту на біржові інвест-фонди ETF та пом’якшенні грошово-кредитної політики Китаєм.

Фахівці говорять, що у разі протримання Bitcoin на такому рівні декілька днів, його зростання продовжиться. Не виключено, що вже найближчим часом криптовалюта буде торгуватись за 69 тисяч доларів й вище. Проте це тільки прогнози.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *