У багатьох областях України немає світла – в Міненерго розповіли, що сталося

У Запорізькій області внаслідок бойових дій знеструмлено 5 населених пунктів. Також через обстріли залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Як зазначили в Міненерго, внаслідок технологічних порушень залишаються знеструмленими на Київщині 5 населених пунктів, на Дніпропетровщині – 7 населених пунктів. Ведуться відновлювальні роботи.

“Електроенергії, яку виробляють електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вчора, 2 жовтня, застосовувалися обмеження виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії загальною потужністю 310 МВт. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який буде відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної”, – наголосили в Міненерго. 

У Херсоні внаслідок підриву Каховської ГЕС залишаються знеструмленими понад 2 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу, 2 жовтня, відсутній. Експорт до Словаччини та Молдови склав 4 561,00 МВт-год.

Окупанти атакували склад матеріалів енергетиків

Окупанти завдали удару по складських приміщеннях ДТЕК в Дніпропетровській області. Внаслідок ворожої атаки пошкоджені кабелі, трансформатори, роз’єднувачі та інше обладнання. Про це повідомили у компанії 2 жовтня. 

“Продовжуємо оцінювати збитки та планувати, як перекрити потребу у знищених матеріалах. Як би ворог не намагався, у нього не вийде зірвати нашу підготовку до опалювального сезону”, – наголосили у ДТЕК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україні військовим збільшили доплати: хто та скільки буде отримувати, розповіли в Міноборони
  • Російська рулетка пана Гетманцева: чому "М.С.Л." не під санкціями, незважаючи на частку російського капіталу
  • НАЗК виключило OTP Bank із переліку спонсорів війни: чому так вийшло і до чого тут гроші для України
  • "Євросоюз простягатиметься від Лісабона до Луганська". У Зеленського назвали бездоганною позицію Бербок щодо членства України в ЄС

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *