В Україні військовим збільшили доплати: хто та скільки буде отримувати, розповіли в Міноборони

Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримають додаткову винагороду. Серед іншого збільшили виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам. На тому ж рівні залишилися виплати бійцям, що воюють на передовій. 

Як зазначають в оборонному відомстві, найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки наступних категорій військовослужбовців:

  • 100 тисяч гривень – військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 тисяч гривень). Нараховується з 29 вересня,
  • 100 тисяч гривень – військовослужбовці, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 тисяч гривень). Нараховується з 29 вересня,
  • 50 тисяч гривень – військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29 вересня,
  • 30 тисяч гривень – військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій. Нараховується з 29 вересня.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад 2 місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 гривень. Інструктори навчальних центрів отримуватимуть додатково від 15 тисяч до 30 тисяч гривень, строковики – 6 тисяч гривень, курсанти – 2 350 гривень. Ці виплати нараховуються з 1 червня.

Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні – 100 тисяч гривень. Це ж стосується військових, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісти.

Зарплати полонених виплачуватимуть їх сім’ям

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №9638 “Про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб”. Він передбачає надання грошової допомоги військовим після звільнення, а також передачу зарплат полонених їхнім сім’ям.  Але це не стосується тих, хто здався у полон добровільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Отримала державні виплати після загибелі сина на фронті і заасфальтувала вулицю: мати героя вшанувала його пам'ять
  • Російська рулетка пана Гетманцева: чому "М.С.Л." не під санкціями, незважаючи на частку російського капіталу
  • НАЗК виключило OTP Bank із переліку спонсорів війни: чому так вийшло і до чого тут гроші для України
  • Російські пропагандисти розганяють фейк про вибори в Україні – подробиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *