У Мінфіні назвали ймовірний курс на 2024 рік

Міністерство фінансів України та представники бізнесу очікують на ослаблення курсу у 2024 році. Так, згідно з озвученими прогнозами, гривня перетне позначку 41 гривню за долар. Зокрема, в уряді передбачають на наступний рік курс 41,4 гривні за долар. 

Як повідомляє Економічна правда, Мінфін хвилює зміцнення гривні. Наразі йде комунікація з Нацбанком України та Міжнародним валютним фондом. 

“Нас турбує зміцнення гривні. У нас немає жодних фундаментальних чинників для цього. Це мінус, про який ми комунікуємо з НБУ та МВФ. Це мінус для експортерів. На наступний рік передбачаємо курс 41,4 гривні за долар”, – сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Марченко уточнив, що йдеться про прогноз Мінекономіки та інших уповноважених структур, на які Мінфін орієнтується. Це приблизно відповідає очікуванням бізнесу.

Фіксований курс гривні в Україні

За даними “Інтерфакс-Україна”, Нацбанк утримує фіксований офіційний курс гривні на рівні 36,57 гривні за долар з кінця липня 2022 року. На готівковому ринку цього року курс стабілізувався на рівні до 38 гривні за долар, тоді як минулого року він знижувався до 39 гривень за долар і навіть більше. Представники Європейської бізнес асоціації у вересневому опитуванні спрогнозували середньорічний курс на 2024 рік 41 гривні за долар, тоді як рік тому на 2023 рік вони очікували 43 гривні за долар. Станом на 11 вересня згідно з даними регулятора долар коштує 36,56 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • НБУ послабив регулювання купівлі безготівкової валюти в Україні. Як це позначиться на курсі гривні? – прогноз Михайла Крапивка
  • Блокування зернової угоди може обвалити курс гривні – НБУ
  • Україна повернула під контроль окуповані росіянами "вишки Бойка" біля Криму: відео та деталі операції ГУР
  • Пішов на угоду зі слідством: підозрюваного у справі Коломойського відпустили на волю

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *