Київстар через масовий технічний збій списав з рахунку чоловіка кошти, клієнт вимагає компенсацію: яким було рішення суду

Чоловік активував послугу “пауза абонплати”, але з його рахунку списали 150 гривень. Оператор говорить, що це сталося з вини клієнта. Суд також не вважає, що Київстар не завдав матеріальних збитків. 

Як йдеться у рішенні Зарічного районного суду міста Суми, чоловік є користувачем послуг Київстару. Його номер обслуговується в мережі оператора анонімно, без укладання письмового договору. Він поповнив рахунок на 50 гривень і отримав додатково 100 гривень бонусом. Після цього клієнт активував послугу “пауза абонплати”, проте внаслідок технічного збою кошти списали з рахунку 150 гривень. Він просить суд стягнути на його користь 150 гривень в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та 2 200 гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Представник Київстару відреагував на звинувачення чоловіка. Він пояснив суду, що списання коштів з рахунку клієнта відбулось з його вини. Враховуючи масштабність аварії, яка зачепила інтереси великої кількості абонентів, після його звернення повернули 100 гривень бонусних коштів, а тому в позові потрібно відмовити.

Чоловіку не завдано жодних збитків, бо у нього на рахунку було 150 гривень, які він міг витратити на зміну тарифу. Однак цього не було зроблено. Фактично на рахунку було 50 гривень, адже 100 гривень, це були кошти які йому нарахував Київстар як бонуси. 20 гривень клієнт витратив на міжнародний дзвінок.

Київстар повідомив суду, що в той час на мережі оператора відбулась масштабна аварійна ситуація і від абонентів отримана велика кількість звернень. Для швидкого врегулювання ситуації на особові рахунки абонентів повернули кошти, які списали з абонентських номерів. На звернення чоловіка оператор повернув бонуси у розмірі 120 гривень.

Рішення суду 

У задоволенні позову чоловіка до Київстару про захист прав споживачів відмовили. Суд вважає, що оператор не заподіяв матеріальних збитків клієнту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Киянин звинуватив Київстар в ігноруванні звернення про вартість послуг та вимагає компенсацію у розмірі 25 тисяч гривень. Що вирішив суд?
  • Шахраї вигадали нову схему з SIM-картами Київстар та Vodafone: що про це відомо
  • У клієнтки ПриватБанку з картки списали майже 40 тисяч гривень: чи повернув суд гроші
  • Жінці перерахували на картку 11 тисяч гривень зарплати, але у відділенні Ощадбанку вона отримала лише 1 тисячу гривень: рішення суду

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *