єВідновлення: Кабмін виділив перші кошти на виплату компенсацій

Кабінет міністрів України виділив перші кошти на виплату компенсацій українцям за пошкоджене житло під час повномасштабного вторгнення росії. Це відбудеться у рамках програми “єВідновлення”.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, програма діє вже понад тиждень. За його словами, програма цифровізована. Саме тому громадяни можуть подати заявку через портал “Дія”. Таких надійшло вже майже 11,7 тисяч. Здебільшого за допомогою зверталися мешканці Харківської, Київської та Миколаївської областей.

“Уряд уже виділив перші ресурси на виконання цієї програми – 4,4 млрд грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії”, – підкреслив прем’єр.

Шмигаль додав, що у Фонді вже зібрали близько 62 млрд грн. З них майже половина – це кошти, які вилучили у росіян. Переважно вони будуть спрямовані на ремонт житла, критичної інфраструктури та пілотні проєкти відновлення.

Програма “єВідновлення”

Раніше стало відомо, що державна допомога “єВідновлення” запрацювала на території Київщини. За перший тиждень жителі області  подали понад 2 800 заяв про отримання державної допомоги.

Подати заявку можна офлайн чи онлайн. В одному варіанті доведеться звернутися до державного реєстратора при органі місцевого самоврядування, в іншому – додати нерухомість також через згадану “Дію”.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *