Євро знову дешевшає, а долар дивує цифрами – НБУ встановив курс на 19 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 19 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар залишився на стабільній позиції. Проте у випадку з євро – знову зміни. Стало відомо, що з цінами на валюту в пунктах обміну.     

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар залишається на показнику в 36,57 гривні. Водночас у випадку з євро, яке нещодавно подорожчало, знову “зміна курсу”: станом на 19 вересня євро становить 38,99 гривні. Це на 3 копійки більше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.   

Курс валют на 19 вересня:

  • Долар США – 36,57 гривні;
  • Євро – 38,99 гривні;
  • Польський злотий – 8,41 гривні;
  • Швейцарський франк – 40,78 гривні;
  • Юань – 5,01 гривні.

При цьому слід враховувати, що в пунктах обміну ціни на валюту можуть відрізнятися від офіційних показників регулятора. Так, за даними порталу Мінфін, станом на 19 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 38,34 гривні, а продаж — 38,55 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,40 гривні, а продати — за курсом 41,10 гривні.

Прогнози експертів

Раніше банкір Сергій Мамедов поділився своїм прогнозом щодо курсу долара в Україні у другому півріччі 2023-го року. На думку експерта, немає факторів, які могли б призвести до знецінення гривні в найближчій перспективі. Банкір підкреслив, що наша національна валюта останнім часом відчутно зміцнила свої позиції у готівковому сегменті, що знижує попит на іноземну валюту.

При цьому начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий вважає, що наприкінці вересня – на початку жовтня можлива подія, яка поверне нас до єдиного курсу валют. Тобто, йдеться про повернення до інфляційного таргетування та плаваючого курсу валют. Експерт вважає, що останній місяць літа був підготовчим для подальшої реалізації стратегії НБУ щодо лібералізації валютного ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • Танці навколо долару: яким буде курс євро і до чого тут фінансова політика США
  • Забудовники очікують послаблення гривні: скільки буде коштувати житло наступного року
  • Яким буде курс долара у 2024 році – прогноз Мінфіну

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *