У жінки з картки списали майже 106 тисяч гривень, ПриватБанк додатково нарахував їй понад 9 тисяч гривень боргу: яким було рішення суду

У клієнтки ПриватБанку з картки списали 105 949 гривень. Ними частково розрахувались у Херсоні. У фінустанові не відповіли на заяву жінки щодо цієї ситуації. Додатково з неї продовжили вираховувати заборгованість та відсотки.

Як йдеться у матеріалах справи, 27 серпня 2021 року жінка помітила, що з її карткового рахунку списали 105 949 гривень. Це сталося в період з 15.08.2021 року по 18.08.2021 року. Вона звернулась на гарячу лінію АТ КБ “ПриватБанк” для заблокування банківських карт. Однак працівник фінустанови повідомив, що їх вже заблоковано через перевищення ліміту.

Жінка звернулась до поліції з заявою щодо несанкціонованих нею платежів і зняття готівки. Інформацію про вчинення кримінального правопорушення, кваліфікованого за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України як таємне викрадання чужого майна (крадіжка) внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Її визнали потерпілою. Також вона звернулася до ПриватБанку. У заяві клієнтка просила фінустанову припинити нарахування процентів за договорами та вжити заходів щодо повернення на рахунок списаних коштів. Відповідь так і не прийшла. 

Суд з’ясував, що жінка у період часу з 15.08.2021 року по 18.08.2021 року не давала дозвіл на списання або перерахунок коштів для придбання товару у магазині COMFY та зняття готівки в банкоматі у Херсоні, як зазначалося у відповідях банку, оскільки вона у цей період часу перебувала у Запоріжжі, що підтверджено табелем обліку використання робочого часу за місцем її роботи – за серпень 2021 року.

Також суд вважає, що твердження жінки стосовно того, що вона не повідомляла будь-яку інформацію щодо власної кредитної картки. Ці обставини ПриватБанк не спростував. 

Рішення суду 

Суд вирішив частково задовольнити позов жінки. ПриватБанк зобов’язали відновити залишок коштів по карткових рахунках до того стану, в якому вони були на початок операційного дня 15 серпня 2021 року. Також фінустанова має повернути їй 9 480 гривень 96 копійок (борг за користування кредитними коштами). 

В задоволенні інших позовних вимог відмовили. Також з банку в дохід держави стягнуть судовий збір в розмірі 992 гривень 40 копійок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • У жінки після дзвінка оператора Київстару з кредитки ПриватБанку зникло майже 63 тисячі гривень: на чию сторону став суд
  • Справа Коломойського: суддя ВАКС повідомив про закінчення терміну досудового розслідування
  • Голова Державної судової адміністрації за хабар пообіцяв необхідне рішення Верховного суду: НАБУ і САП завершили розслідування

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *