Євро знову почало дорожчати, а долар дивує цифрами – НБУ встановив курс валют на 12 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 12 вересня. За даними регулятора, американський долар все ще залишається стабільним. Проте європейська валюта знову змінює показники. Стало відомо, як змінився курс за останню добу.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар все ще становить 36,57 гривні: не відбувається ані подорожчання, ані здешевшання. У випадку з європейською валютою, яка останні дні знижувалася за курсом, є невеличкі зміни: станом на 12 вересня курс євро становить 39,20 гривні. Це на 7 копійок більше, аніж в попередній банківський день.

Курс валют на 12 вересня:

  • Долар США — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,20 гривні;
  • Польський злотий — 8,45 гривні;
  • Швейцарський франк — 41,00 гривні;
  • Юань — 5,01 гривні.

Водночас слід зауважити, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу, який встановлює Національний банк. За даними порталу Мінфін, станом на 12 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 37,90 гривні, а продаж — 38,05 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,00 гривні, а продати — за курсом 40,80 гривні.

Які прогнози експертів?

Раніше фінансовий аналітик Андрій Шевчишин зазначав, що восени традиційно зростає попит на валюту. Через це в обмінних пунктах вартість валюти збільшується. Водночас експерт вважає, що немає причин чекати на сильне паління гривні.

“Нацбанк, маючи рекордні резерви в понад 41,5 мільярда доларів, навряд чи допустить обвал гривні до 39-40 гривні за долар”, — переконаний експерт.

Слід зазначити, що фінансовий аналітик Олексій Кущ пояснював, що саме впливає на курс валют. За його словами, основним фактором є міжнародна допомога, яка стабілізує ситуацію. Експерт зазначив, що Україна отримає близько 30 мільярдів на рік, що є приблизно 2-2,5 мільярди доларів на місяць. Це, зауважив Кущ, допомагає стабілізувати національну валюту. Також є й негативні фактори. Наприклад, платоспроможність громадян.

“Суттєво впав внутрішній платоспроможний попит внаслідок того, що криза безробіття 20-25%, а реально вона більше. У людей просто банально немає грошей, щоб купувати валюту”, – зазначив економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні
  • ПриватБанк пропонує придбати валюту в Приват24: як це зробити та на що звернути увагу
  • Восени істотно зміняться ставки кредитів та депозитів: прогнози банкірів
  • Три сценарії економічного краху рф: ручне управління, зникнення нафтодоларів та банкопад

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *