В 5 областях України 12 вересня перебої з електроенергією: в Укренерго пояснили причину

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів України. Внаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсонщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових. Через технічні причини частково знеструмлені споживачі в Одесі. Тривають аварійно-відновлювальні роботи. 

Де в Україні немає світла

“Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей.
У Запорізькій області у зв’яку з бойовими діями знеструмлювалася повітряна лінія електропередачі 35 кВ, що призвело до часткового знеструмлення 27 населених пунктів. Частково споживачів заживили – за добу енергетики повернули світло більше ніж 4 тисячам споживачів”, – повідомляє Міненерго. 

Залишається також знеструмленою частина споживачів у Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській та Одеській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. У Херсоні залишаються знеструмленими близько 8 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Як українська енергосистема справляється з навантаженнями

У понеділок, 11 вересня, максимум споживання був на 1,4% вище, ніж у минулий понеділок 4 вересня. А також на 4,5% вище, ніж у неділю 10 вересня, що є характерним для початку робочого тижня. 12 вересня є імпорт зі Словаччини та експорт до Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 250 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 100 МВт. Експорт здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 4349 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.

Вийшов з ремонту черговий енергоблок ТЕС, який додасть до енергосистеми 150 МВт потужності. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Учора протягом трьох денних годин застосовувалися обмеження виробництва ВДЕ у різних регіонах загальним обсягом у 384 МВт. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який буде відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україні планують відключати електроенергію – які графіки та як готуватися громадянам
  • На Київщині масово відключатимуть світло: коли та де не буде електропостачання
  • Відключення світла взимку: українців попередили про блекаути до 10 годин
  • Енергетик компанії ДТЕК підкорив Пивоварова та Саніну на шоу Голос країни. До цього в нього вже був зірковий дует

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *