Єврокомісія продовжила заборону на ввезення зерна з України до п’яти країн

Європейська комісія продовжила до середини вересня заборону на ввезення зерна з України до п’яти прикордонних країн, повідомляє агентство РАР із посиланням на джерела у Брюсселі.

Єврокомісія продовжила до середини вересня заборону ЄС на імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника. Він набув чинності 2 травня та замінив односторонні рішення про заборону імпорту, запроваджені країнами, що межують з Україною, включаючи Польщу, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди з Єврокомісією, наприкінці квітня Польща, Болгарія, Словаччина та Угорщина зняли блокаду імпорту агропродукції з України. Натомість запроваджено тимчасову – до 5 червня з можливістю продовження – заборону ЄС на ввезення пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшника у п’ять країн, що межують з Україною – Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію та Болгарію.

Зазначені продукти, як і раніше, можуть переміщатися через загадні держави транзитом. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Лейєн також виступала проти продовження заборони.

Обмеження імпорту агропродукції з України

Румунія, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія запровадили обмеження на імпорт української агропродукції через невдолення своїх фермерів. Йдеться про те, що через дешевшу продукцію з України чимало аграріїв інших держав мають збитки, не витримавши конкуренцію. У Румунії зазначили, що “компенсації, отримані від Європейської комісії, не можуть покрити загальну вартість завданих румунським аграріям збитків”.

У ЄС заявили, що нададуть пакет підтримки у 100 мільйонів євро країнам, фермери яких постраждали від збільшення об’ємів українського імпорту. Також ЄС хоче досягнути скасування обмежень на українську продукцію, які ухвалили вже 6 країн, включно з Молдовою.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що Україна передала Польщі та ЄС ноти щодо неприпустимості обмежень імпорту агропродукції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *