Україна готова до підвищення тарифів на природний газ та електроенергію, – міністерка соцполітики

У міністерстві соціальної політики заявили про готовність впровадити рекомендацію США щодо підвищення тарифів на газ та електроенергію.  Там пояснили, що під “лібералізацією тарифів на газ та електроенергію” мається на увазі дати можливість підвищувати тарифи і водночас балансувати зростання цін субсидією. Це стосується громадян, чий розмір платіжки перевищує 15% від їхнього заробітку.

Як сказала міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, Україна готова до впровадження рекомендації США. На це передбачили 50 мільярдів гривень. 

“Ми до цього готові. Ми вже розробили цифровий інструмент, який з листопада повноцінно запрацює. Це дозволить нам в автоматичному режимі тим, хто має право на субсидію, повідомити про це проактивно. У бюджеті на 2024 рік передбачили 50 мільярдів гривень на це”, – зазначила Жолнович.

 

Що говорять у Кабміні про підвищення тарифів 

До завершення війни тарифи на тепло та воду підвищувати не треба, оскільки це ляже додатковим тягарем на населення. Про це заявляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Такі тарифи, як на тепло, на гарячу воду, я переконаний, до кінця війни, не потрібно покладати на людей додатковим тягарем”, – казав Шмигаль.

Він наголошував, що національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалюючи рішення про збільшення на 32% тарифів на воду, з урядом не консультувалася. Шмигаль також зазначав, що у місцевих бюджетах наявні понад 150 мільярдів гривень, тобто є можливість забезпечувати додатковим фінансуванням комунальні підприємства, які постачають воду, і не підвищувати тарифи.

“Тариф на електроенергію для водоканалів не підіймався, по-перше. По-друге, я наголосив на тому, що місцеві бюджети мають залишки на рахунках і можуть підтримати свої комунальні підприємства, які мають надавати людям якісну питну воду”, – акцентував Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Оксана Жолнович про соцпідтримку: руйнація чи трансформація. Що мала на увазі міністр?
  • Українцям час вийти з зони комфорту: міністерка Жолнович анонсувала перегляд соцвиплат
  • Влада анонсувала руйнування системи соцпідтримки в Україні – Павло Розенко про рекомендацію українцям "вийти з зони комфорту" від чинної міністерки
  • США озвучили список реформ, які треба провести в обмін на нову військову допомогу: причини та наслідки

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *