Україна отримає другий транш МВФ на $900 млн

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) у вівторок, 30 травня, досягли домовленості на рівні персоналу щодо перегляду чотирирічної програми Фонду. Відтак, тепер Київ отримає другу частину фіндопомоги.

Відомо, що наша держава успішно пройшла перший перегляд чотирирічної програми МВФ і отримає другий транш у розмірі $900 млн.

Я радий повідомити, що представники МВФ і українська влада досягли домовленості на рівні персоналу щодо першого перегляду програми EFF. Цю угоду ще має схвалити правління МВФ, відповідний перегляд відбудеться найближчими тижнями, – заявив глава місії МВФ Гевін Грей.

За його словами, Україна досягла значного результату у виконанні вимог програми та виконала всі структурні напрямки, передбачені до кінця травня 2023 року.

Успішний перегляд програми дозволить Україні залучити другий транш кредиту МВФ у розмірі $900 млн. Загальний обсяг програми МВФ становить $15,6 млрд, з яких Україна вже залучила $2,7 млрд у вигляді першого траншу.

Тижнем раніше у Відні розпочала роботу місія МВФ з перегляду програми з Україною.

Влада України взяла на себе зобов’язання щодо вдосконалення управління та законодавства та встановила чіткі терміни для впровадження найважливіших законодавчих змін.

Серед них ухвалення закону “Про відновлення обов’язків державних службовців щодо декларування майна” (до кінця липня), внесення змін до структури та закону “Про боротьбу з відмиванням грошей” (до кінця вересня), а також ухвалення закону “Про розширення інституційної самостійності САП” (до кінця грудня).

МВФ схвалив рекордний об’єм допомоги Україні в умовах війни

Рада директорів МВФ офіційно схвалила кредитну програму для України на суму $15,6 мільярда. Це рішення було ухвалено на засіданні Виконавчої ради МВФ. Головна мета цієї програми – надання фінансової допомоги Україні в умовах триваючої війни та задоволення нагальних фінансових потреб країни.

Цей кредитний пакет є найбільшим для України з моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року і першим значним пакетом, схваленим МВФ для країни, яка перебуває у стані активного конфлікту. 

Очікується, що програма МВФ сприятиме розблокуванню значного фінансування для України з боку міжнародних донорів і партнерів, включаючи Світовий банк та інших кредиторів. Рішення МВФ стало першою позикою, наданою країні, яка перебуває у стані війни, в історії організації.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв, що МВФ вніс поправки до власних правил кредитування. Ми також повідомляли, що Міжнародний валютний фонд схвалив моніторингову програму із залученням Ради фонду для України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *