Українцям час вийти з зони комфорту: міністерка Жолнович анонсувала перегляд соцвиплат

У міністерстві соціальної політики заговорили про необхідність не роздувати існуючу кількість соціальних виплат в Україні. Таку позицію висловила очільниця відомства Оксана Жолнович. Вона вважає, що людям варто допомогти вийти із “залежності” від державної допомоги.

Як повідомляє Уніан, Жолнович на міжнародному форумі сталого розвитку зазначила, що багато отримувачів соціальної допомоги не хочуть змінювати своє становище. Воно їх влаштовує.

“Нам треба зламати все, що є сьогодні соціального, і просто з нуля переформатувати новий суспільний договір про соціальну політику в нашій державі. Багато громадян є в певному сенсі підлітками: “Держава винна нам: дбати, допомагати, але я не буду брати участі у своєму особистому розвитку, житті, я не готовий брати відповідальність на себе”. І це та філософія, яку ми точно мусимо зламати. Це здатність пристосовуватися: ти перебуваєш в зоні комфорту. Навіть якщо це дуже бідне житло, дуже маленька допомога. Але стабільна. Я чула таку фразу: “Нічого не принижує гідність так сильно, як вчасно виплачена мізерна зарплата”. Це не дозволяє людині відірватися, розвиватися, але і утримує її у незрозумілих, складних рамках”, – сказала Жолнович.

За її словами, багато людей, які отримують соціальну допомогу, бояться втратити цю залежність, йти у вільне плавання і формувати власну долю. Вона наголосила: аби наша держава за 10 років була успішною, не можна роздувати ту кількість соціальних виплат, яка сьогодні є.

“Я думаю, що дуже небезпечно і ризиковано, коли з усіх екранів різних суспільних груп звучать тези: “А давайте ми ще цим піднімемо”, – додала Жолнович.

Скільки грошей спрямували у вересні на виплати переселенцям 

На виплати ВПО у вересні вже спрямовано 5,8 мільярда гривень. Йдеться про державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень на місяць людям з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб. Загалом з початку року вже профінансовано виплати ВПО на загальну суму 55,6 мільярда гривень. Якщо у вас є питання щодо виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Звільнення військового – на які виплати можуть розраховувати українські захисники
  • Виплати ВПО: у Кабміні пояснили, чи відновлять грошову допомогу українцям, які повернуться з-за кордону
  • Мобілізація в Україні: як оскаржити рішення військово-лікарської комісії
  • Військова допомога від США: є погана і гарна новина

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *