Укрзалізниця знайшла орендатора для вокзала Києва: хто переміг, що там з’явиться

За оренду приміщень на вокзалі Києва в рамках онлайн-акціонів “Prozorro.Продажі” конкурували сім компаній. Перемогла “Фуд Пак” ресторатора Олексія Тарнопольського.Він запропонував найвищу ціну – 409 тисяч гривень на місяць.

У коментарі Forbes Ukraine директорка аналітичного центру “Ресторани України” Ольга Насонова наголосила, що сума, яку запропонували з оренду приміщень на київському вокзалі вища за ринкову. Адже зараз оренда приміщення у 400 квадратних метрів коштує у середньому 250 тисяч гривень.  

Ідея здавати в оренду площі на вокзалах виникла ще на початку 2023 року, коли запустили пілотний проєкт на київському вокзалі. Тоді у рамках покращення клієнтського досвіду УЗ запросила декілька бізнесів, зокрема кав’ярні, працювати на столичному вокзалі. 

Ресторатор Володимир Задірака на початку року розповідав виданю, що керівники УЗ “продали” йому ідею зробити з київського залізничного вокзалу “показовий європейський вокзал”. Він погодився стати частиною цих змін, хоча не був певен у бізнесовому успіху ідеї.

“Результати роботи у нас нормальні, зараз беремо участь в інших аукціонах УЗ”, – каже зараз Задірака. 

Окрім кав’ярень, скоро на великих вокзалах країни мають з’явитися книгарні. Орендою майданчиків для такого бізнесу на київському вокзалі вже цікавилися декілька книжкових мереж, кажуть в УЗ. Там не уточнили їх назви. 

Про аукціон для оренди приміщення вокзалів

14 вересня Укрзалізниця оголосила онлайн-аукціони з оренди площ на вокзалах. Торги мали відбутися 22 вересня. Як повідомляли у компанії, до оголошення онлайн-аукціонів УЗ вивчила досвід вокзалів та аеропортів Європи, залучила до консультацій локальний бізнес та архітекторів й у співпраці з Urban Experts визначила принципи зонування та перелік сервісів, який має бути обов’язковим для вокзалів. Загалом на майданчик “Prozorro.Продажі” виставили 53 об’єкти оренди на 21 вокзалі та станції по всій країні, зокрема у Києві, Львові, Ужгороді, Трускавці, Кривому Розі, Дніпрі, Одесі. На першому етапі орендарям запропонували зони невеликої площі, призначені для вендингових апаратів, кавоматів, банкоматів та терміналів. Переможці аукціонів мають право на укладання договору оренди строком на 2 роки та 360 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У потягах Укрзалізниці з'явиться воєнізована охорона – в яких саме
  • Пасажир потягу Дніпро-Трускавець вимагає 100 тис. грн компенсації від Укрзалізниці за напад на його родину під час подорожі: на чию сторону став суд
  • Ні перекупам! Укрзалізниця змінила правила придбання квитків: що буде по-іншому
  • Укрзалізниця попереджує пасажирів, що їдуть до Угорщини, про можливі затримки потягів: в чому причина

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *