Уряд майже вдвічі підняв тарифи на електроенергію для населення – нова ціна

На засіданні у вівторок, 30 травня, Кабінет міністрів прийняв рішення щодо підвищення тарифу на електроенергію для населення. Згідно з повідомленням від джерела в уряді, тариф буде збільшено майже вдвічі й нова вартість становитиме 2,64 грн за кВт-год.

Міністр енергетики Герман Галущенко вніс постанову про підвищення тарифів на електроенергію для населення, яку уряд підтримав. Згідно зі співрозмовником агентства Інтерфакс-Україна, новий тариф запрацює вже з 1 червня.

Про підвищення цін на електроенергію в Україні говорили давно

Раніше Нацкомісія, що займається державним регулюванням у галузі енергетики та комунальних послуг, офіційно пропонувала збільшити тариф на електроенергію для домашніх споживачів з 1 червня з 1,44-1,68 грн до 2,88 грн за кВт-год (з урахуванням ПДВ).

У Нацкомісії вказували, що збільшення тарифу з 1 червня є лише першим кроком у “корекції цін”.

Крім цього, Нацкомісія раніше підвищила тарифи на розподіл електроенергії для більшості компаній-операторів систем розподілу (ОСР, “обленерго”) у середньому на 25-50%. Попередньо уряд пояснив необхідність збільшення тарифів на електроенергію для населення тим, що поточний рівень не покриває вартість послуг обленерго.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що через атаку росії 30 травня в Україні в окремих регіонах застосували відключення електроенергії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *