Уряд розширив перелік компаній, які зможуть стати резидентами Дія.City

Уряд розширив кваліфіковані види діяльності у Дія.City. Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, тепер резидентами спеціального правового режиму можуть стати компанії, що займаються проєктуванням та обслуговуванням безпілотників. 

“Компанії, які розробляють безпілотники і навчають операторів дронів, зможуть стати резидентами Дія.City. Це дозволить їм користуватися найкращими податковими умовами. Уряд підтримав ініціативу і додав проєктування та обслуговування безпілотників до переліку кваліфікованих видів діяльності Дія.Сity. Великий крок для розвитку, масштабування та залучення інвестицій в українську сферу БПЛА. Чекаємо на нові defense-tech-компанії в Дія.Сity”, – написав Михайло Федоров.

Тепер компанії-виробники, а також компанії, які займаються проєктуванням чи ремонтом безпілотних повітряних, водних, наземних безпілотників або складових до них отримають змогу користуватися всіма перевагами Дія.City. Зокрема, нижчими податками, інструментами для венчурного інвестування, гнучкою формою найму — GIG-контракти. Наразі до унікального правового та податкового простору приєдналися понад 30 компаній зі сфери defence-tech. 

Ще у квітні минулого року Уряд розширив перелік кваліфікованих видів діяльності у Дія.City. Доєднатися до простору отримали можливість технологічні компанії, пов’язані з виробництвом технологічних продуктів для використання в оборонній, промисловій та побутовій сферах, міжнародними платіжними системами та хмарними рішеннями.

Що таке Дія.City

Дія.City — це спеціальний правовий режим, який діє для української IT-індустрії з 2022 року. Участь у ньому — добровільна. Українська компанія, яка відповідає переліку вимог, може стати резидентом «Дія.City». Натомість вона отримає певні пільгові умови для роботи, нову форму взаємодії з працівниками — гіг-контракти. Також режим вводить в Україні кілька понять англійського права, що стануть в нагоді компаніям, які залучають зовнішні інвестиції — договір опціону, convertible loan і тому подібне. 

Спеціальний правовий та податковий режим «Дія.City» запустився 8 лютого 2022 року. На час воєнного стану Мінцифри спростило критерії резидентства в правового простору «Дія.City»: компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Також резидентам не потрібно подавати звіт про відповідність та незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

Як раніше повідомляв Інформатор, в Мінцифри показали як ударний дрон-винищувач доставляє гуманітарку на затоплені окуповані території.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *