Уряд виділив понад 5 мільярдів на допомогу для ВПО – коли українці отримають виплати

У вересні уряд спрямував понад 5,8 мільярда гривень на виплати для Вимушено переміщених осіб. Частина переселенців уже отримала допомогу від держави на банківські рахунки. Стало відомо, коли надійде решта соціальних виплат.

Також інформацією поділилися в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій. Зазначається, що виплати за вересень отримали вже понад 2,5 мільйона Вимушено переміщених осіб. Водночас частина переселенців отримає допомогу від держави в іншому виплатному періоді, а саме — 28 вересня. Тож, якщо вам ще не надійшли виплати, варто чекати на них наприкінці цього місяця.

Водночас в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадують, що з 1 вересня була проведена верифікація ВПО. В результаті перевірки багатьом могли скасувати виплати. Якщо вам скасували державну допомогу і ви не згодні з причинами, то варто звернутися до органів соціального захисту населення, щоб відновити виплати.

Слід зазначити, що громадяни зі статусом ВПО в Україні отримують щомісячну допомогу в розмірі 2 тисяч гривень на дорослу особу, а також 3 тисячі гривень на дитину або особу з інвалідністю. Водночас допомогу можуть скасувати або не надати громадянам, які:

  • Перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обгрунтованих причин, що підтверджуються документально (обгрунтованими вважаються причини, коли людина була у службовому відрядженні чи на стажуванні, перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала за хворою дитиною, оздоровлювала дитину тощо;
  • Повернулися до покинутого місця проживання;
  • Придбали новий транспорт (якщо з його року випуску не минуло 5 років);
  • Придбали земельну ділянку, нерухомість або валюту на суму понад 100 тисяч гривень;
  • Мають депозит на суму понад 100 тисяч гривень;
  • Мають у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 м2 на одного члена сім’ї.

Допомога для ВПО в Україні

Раніше повідомлялося, що видатки з державного бюджету на допомогу для Вимушено переміщених переселенців збільшать. Відповідний законопроєкт незабаром повинні розглянути у Верховній Раді України. Зокрема, прийомні родини ВПО, які мають від п’яти дітей, згодом отримають нове житло від держави. Відомо, що вже розпочали будувати перші 14 будинків  за ініціативи Фундації Олени Зеленської “Адреса дитинства”.

Також повідомлялося, що благодійна організація Caritas Ukraine за фінансової підтримки Caritas Österreich та NACHBAR IN NOT (NiN) розпочала прийом заявок на отримання багатоцільової фінансової допомоги в рамках реалізації проєкту Гуманітарна допомога для людей, які постраждали від війни в Україні. Отримати грошову допомогу зможуть українці, які мають статус ВПО, які постраждали внаслідок війни, мають I або II групу інвалідності. Йдеться про громадян, в яких жоден з членів родини не отримував грошову допомогу від інших організацій за останні три місяці. Для того, щоб подати заявку, потрібно звернутися за номером +38 (095) 295 33 31.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Гранти для бізнесу. Як отримати від 40 тисяч до 8 мільйонів гривень через Дію
  • Кабмін погодив доплати інструкторам та пораненим бійцям: розмір виплат
  • Довідка ВПО для іноземців: як оформити і навіщо вона потрібна
  • Що робити переселенцям в Україні, щоб не призупинили виплати у разі відсутності під час перевірки місця проживання

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *