За що можуть заблокувати картку Monobank

Стало відомо, що клієнт Monobank поскаржився на блокування картки. Він зазначив, що ситуація сталася через переказ на криптовалютній біржі Binance. У Monobank відповіли на скаргу. 

Про це клієнт написав у своєму відгуку на порталі Мінфін. За його словами, його рахунок був заблокований через виведення коштів з біржі Binance за допомогою р2р (переказ з рахунку на рахунок). Клієнт підкреслив, що це вже третє блокування за рік. Однак якщо минулі два рази ситуація швидко виправилася, коли він надав банку скріншоти, то на цей раз все виявилося складніше.  

Тепер клієнт Monobank вважає, що він міг потрапити до якогось “чорного списку” штучного інтелекту. Адже тепер для розблокування рахунку представники банку попросили клієнта надати форму ОК-5, чого не було раніше. 

Коли клієнт надав потрібні документи, то виявилося, що розглядати питання можуть до 60 днів. Сам клієнт не розуміє, чому цей процес займає так довго часу. Представники Monobank відповіли на скаргу так:

“Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють всі платежі, які зараховуються на рахунки клієнтам. Колеги займаються перевіркою та нададуть інформацію, щойно вона з’явиться”, – зазначили експерти фінустанови.

Слід зазначити, що згідно з правилами, співробітники банку повинні перевіряти платежі, які: 

  • Перевищують 400 тисяч гривень;
  • Пов’язані з публічними діячами (депутатами всіх рівнів, чиновників, держслужбовців);
  • Пов’язані з фізичними особами-підприємцями (ФОП), які зареєструвалися не раніше ніж три місяці;
  • Пов’язані з користувачами, які часто роблять перекази за кордон або дуже часто обмінюють валюту.

Оновлення в українських банках

В Україні змінили правила поповнення банківських карток. Тепер це можна зробити лише за допомогою смс-пароля. Для цього треба скористатися терміналом, ввести номер телефону. Після поповнення рахунку клієнт отримає квитанцію. Зазначається, що ці правила почнуть діяти з 1 серпня 2023 року. 

Також повідомлялося, що в ПриватБанку пояснили, як обміняти старі доларові купюри на нові. Адже є постанова НБУ, яка зобов’язує банки приймати на обмін доларові купюри старого зразка. Проте виявилося, що саме послуги обміну купюр немає. У ПриватБанку пояснили, що купюри можуть бути прийняті для поповнення рахунку в банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Укрпошта може стати банком, експерти пояснювали причини. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *