Долар тримається, а євро тане на очах – НБУ оновив курс валют на 18 серпня

Національний банк України затвердив курс валют на п’ятницю, 19 серпня. За даними регулятора, євро знову подешевшало. При цьому долар стабільно лишається без жодних змін. Хоча в пунктах обміну валюти ситуація може відрізнятися.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі НБУ. Згідно з оновленим курсом, долар досі не змінився. Американська валюта ще від 21 липня застигла на показнику в 35,56 гривні. Проте у євро ситуація інакша: європейська валюта продовжує стабільно знижуватися в ціні. Станом на 18 серпня курс складає 39,84 гривні за євро. Якщо порівнювати з попереднім банківським днем, то це падіння на 7 копійок. 

Курс валют станом на 18 серпня:

  • Долар США – 36,5686 гривні;
  • Євро – 39,8415 гривні;
  • Злотий – 8,9074 гривні;
  • Швейцарський франк – 41,6831;
  • Чеська крона – 1,6548 гривні;
  • Юань – 5,021 гривні.

При цьому важливо зважати на те, що в пунктах обміну валют курс завжди відрізняється від офіційного. Станом на 18 серпня, за даними порталу Мінфін, долар в Україні в середньому продають за курсом 38,10 гривні за долар, а купують – 37,88 гривні. У випадку з євро в середньому продаж відбувається за курсом 41,75 гривні за євро, а купівля – 41,40 гривні за євро. 

Прогнози експертів

На думку начальника департаменту казначейства “Глобус Банку” Тараса Лєсового, що наступного тижня курс валют сильно не зміниться. На наступний тиждень (21-27 серпня) експерт прогнозує, що курсові коливання будуть в межах коридорів 37,2-37,7 гривні за долар та 40,7-42 гривні за євро.

“При цьому ми допускаємо, що повернення до плаваючого курсу валют за великим рахунком базуватиметься на ринковому готівковому курсі”, – сказав експерт. 

Також фінансовий аналітик Олексій Кущ розповідав, що чекає на гривню після війни. На думку аналітика, гривня може почати зміцнюватися, оскільки буде серйозний приплив валюти в нашу державу (йдеться про міжнародну допомогу). 

“Все залежатиме від формату завершення війни та формату відновлення. Якщо нам будуть надходити значні кошти від наших західних партнерів на відновлення, і це будуть дійсно ті цифри, які ми просимо в Лугано або Лондоні, тоді гривня буде навіть посилюватися, тому що буде дуже сильний приплив валюти в країну”, – вважає експерт.

Нагадаємо, експерти поділилися прогнозом, яким може бути курс валют до кінця літа 2023 року. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *