Заробляти на фрілансі в ІТ може кожен: що не так в цій обіцянці з реклами курсів

Сфера ІТ не така рожева як у розповіді “гарних” людей, що продають курси. Вона не для всіх. Цей залізний факт потрібно відразу прийняти. Є декілька нюансів з якими потрібно ознайомитись перш ніж обрати цю діяльність.

Як йдеться у матеріалі ITC.ua, почати потрібно з англійської мови, адже більшість компаній і проєктів є міжнародними. На опанування професії деяким достатньо 4-6 місяців, але майже кожен починає з нульовим рівнем знань. Тож 4 місяці це замало, все звісно ще залежить від обраного напрямку. Якщо ви гуманітарій, то не обирайте технічну спеціальність. Інакше ви не зможете претендувати на посаду рівня мідл або вище, що прямо відображатиме ваш рівень заробітної платні.

ІТ сфера дає змогу працювати із будь-якої точки світу, аби в тебе був комп’ютер і вихід в мережу інтернет, однак тут не все так рожево. По перше після пандемії значна кількість компаній відкликають людей назад в офіси, деякі пропонують частково віддалену роботу. По друге – це все ж робота. Так є свої плюси, наприклад не витрачаєш час на те, щоб доїхати до офісу чи дому. Але хитрість в тому, що вдома не та атмосфера. В таких умовах важко зосередитись на роботі. Також певні компанії встановлюють на ПК софт-програми, що час від часу робитимуть знімки вашого дисплея. Декому видають спеціальні периферійні девайси, що відстежують зроблені рухи.

Влаштуємо всіх на роботу 100% ще й зарплата буде мінімум 1 тисяча доларів

Не всі люди закінчують курси, значна кількість кидає навчання приблизно на середині. Конкуренція на 1 місце інколи досягає 1 до 150 кандидатів. І згодом розумієш, що заробили не ви, а той хто організував курси. Якщо ви закінчували технікум чи університет, то згадайте яка кількість ваших одногрупників працює за спеціальністю сьогодні. 

Зарплата в більшості компаній дійсно у доларах. Ви зможете отримувати тисячу і навіть більше, коли станете професіоналом, але ви тільки закінчили навчання саме тому не розраховуйте на платню перших пів року, рік більше ніж 300-500 доларів. Точніше потрібно дивитись аналітику за спеціальністю – це можна зробити за посиланням. Тут також вплинула війна, людей на ринку багато, компанії пішли і вакансій поменшало. Закордонні компанії не охоче беруть українців через можливі відключення світла або обстріли. Це ризик для них.

Інколи умови в ІТ-сфері кращі, але далеко не у всіх. Погіршується зір, з’являються проблеми зі спиною через те, що постійно сидиш по одному положенні. Потрібно постійно вчити щось нове, тому до або після роботи варто приділяти час на вивчення нових технологій, інакше можна забути про підвищення.

Висновки

ІТ-сфера є цікавою і в ній можливо знайти собі щось до душі. Якщо ви вирішили, що підете сюди тільки через зарплати то це помилка. В першу чергу робота має приносити задоволення, а інакше довго протриматись не вдасться.

Як і в будь-якій іншій сфері тут потрібно працювати, просто так долари не дають. Якщо ви все ж прийняли для себе рішення йти в ІТ, то наберіться велетенського терпіння. Почніть з англійської, а якщо ваш рівень достатній, то не біжіть на курси, а почніть вчити самостійно. В інтернеті є вся інформація у вільному доступі. Щоб дізнатись, що вчити відкрийте опис бажаної вакансії, розділ необхідні навички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Українська кіберармія зупинила аеропорти росії: Федоров розповів про вдалу спецоперацію айтішників
  • В IT конкуренція серед шукачів б’є всі рекорди: які зарплати отримують айтішники в Україні
  • Це просто совок: айтішнік розкритикував ПриватБанк – що кажуть в фінустанові

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *