Не тільки Київстар: суд арештував активи ще й оператора Лайфселл, яким володіли Фрідман і ко

Серед арештованих активів російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова крім  “Київстар”  є інший мобільний оператор – lifecell. При чому цей актив є найбільшим – Шевченківський районний суд Києва 4 жовтня арештував 100% статутного капіталу ТОВ “Лайфселл” вартістю майже 13 млрд грн. Виявилося, що олігархи володіли оператором через компанію LetterOne.

Також суд наклав арешт на 100% ТОВ “Пейселл”, яка належить оператору і через яку здійснюється поповнення мобільних рахунків. Арештоване було і ТОВ “Укртауер” – оператор вишок. Про це йдеться в ухвалі суду, яка є у розпорядженні “Економічної правди”.

“Як свідчить ухвала суду, насправді найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ “Лайфселл” вартістю майже 13 млрд грн, які належать іноземній юридичній особі Lifecell Ventures Cooperatief.
У матеріалах справи, яка розглядалась за клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора йдеться, що Фрідман, Авен та Косогов через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора  звʼязку lifecell”, – йдеться у публікації.

Загалом, до арештованих активів підсанкційних російських олігархів також потрапили:

  • ПрАТ “СК Альфа Страхування” (95,2% статутного капіталу вартістю 104,7 млн грн);
  • ТОВ “Альфа-Лізинг” (100% вартістю 584,3 млн грн);
  • ТОВ “Паритет фінанс” (100% вартістю 14 млн грн);
  • ТОВ “Сенс Діджитал” (100% вартістю 20 млн грн);
  • ТОВ “Київстар.Тех” (100% вартістю 111 млн грн);
  • ТОВ “Вимпелком Глобал Сервіс Україна” (100% вартістю 804,9 млн грн);
  • ПрАТ “Миргородський завод мінеральних вод” (100% вартістю 21,4 млн грн);
  • ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар” (100% вартістю 8,8 млн грн) та інші.

В СБУ вважають, що арешт цього майна не дозволить російським власникам “переписати” його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України. У lifecell на момент публікації новини відповіді на запит ЗМІ не надали.

Україна націоналізує російські активи

У липні 2023 року у Михайла Фрідмана з партнерами забрали в Україні “Сенс-Банк”. Його було націоналізовано. Попри спроби Фрідмана домовитися про продаж українського банку інвесторам або дофінансувати його, це не допомогло. Проте чи буде націоналізовано  Київстар  – сказати важко.

Україна запустила декілька процесів, які у найближчі місяці можуть привести до націоналізації мобільного оператора “Київстар” або передачі його частки в управління іншим компаніям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як та чому українські мобільні оператори Київстар, Vodafone, Lifecell опинилися в руках іноземців
  • У Київстарі знайшли гроші російських спонсорів війни: чому для України це велика загроза
  • Мін'юст України хоче забрати у Фрідмана частки у Київстарі: що зроблять

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *