Зеленський провів перемовини з президентом Світового банку: що обговорювали

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільником Світового банку Аджаєм Бангою. Президент України запросив організацію відновити роботу представництва на території держави.

Про це повідомила пресслужба президента. За словами Зеленського, він обговорив з президентом Світового банку розвиток співпраці, зокрема у сфері мобілізації міжнародної підтримки. Також голова держави подякував голові організації за швидку реакцію на підрив росіянами Каховської ГЕС та співпрацю з Україною щодо оцінки збитків, завданих цією катастрофою.

“Під час розмови запросив Світовий банк відновити роботу представництва в Україні. Ми зацікавлені у співпраці під час повоєнної трансформації України, зокрема у подоланні корупції та зменшенні долі готівки в українській економіці”, – додав Зеленський.

Останні перемовини Зеленського

19 червня президент також провів телефонну розмову з прем’єр-міністрами Нідерландів та Данії – Марком Рютте та Метте Фредеріксен.

“Розповів про актуальну ситуацію на полі бою і результати візиту лідерів африканських країн до Києва. Обговорили необхідні зусилля щодо консолідації підтримки України країнами Глобального Півдня. Зокрема і щодо залучення цих країн до реалізації нашої Формули Миру з 10 кроків”, – поділився президент.

Окрім цього в понеділок Зеленський провів перемовини з премʼєром Великої Британії Ріші Сунаком. Лідери двох держав обговорювали питання постачання зброї і перспективи членства України в НАТО.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *