Знову криза? Чи вистачить українцям палива: прогноз експерта

Дунайські порти рівняють із землею. Російські атаки вплинуть на ринок палива в Україні. Кризи не передбачається, але вона стає реальнішою з кожним новим ударом окупантів.  

Про це повідомив засновник групи компаній “Прайм” Дмитро Льоушкін. Він детально описав ситуацію з паливом в Україні, зокрема: 

  • Кременчук практично не працює після торішніх обстрілів,
  • Мерефа – один із міні нафтопереробного заводу, хто вибився в люди, також знищений,
  • Інші міні НПЗ всі закриті, пущені на корм силовикам, як здавалося, непотрібністю,
  • Смига – трубопровідний ресурс, який постачав переважно захід країни також знищений,
  • Ізмаїл, Рені, Кілія – їх рівняють щоночі і як тільки там притоплять корабель, а я думаю це питання часу з таким підходом до ППО та ПРО, то ніхто туди вже пливти не захоче,
  • У нас немає нафтобаз із запасами, вже всі урок засвоїли. А оперативні запаси на АЗС – це 2-3 тижні.
    “Що залишається? Залізницею? Але там різна колія і ми не маємо таких технічних можливостей. Не передбачили, коли будували. Тим більше там багато інших вантажів і щось наростити в обсягах перевезень буде складно. Швидко не вийде, це точно. Ну і все…. тільки мурашки-бензовози перевантаженими прикордонними переходами зможуть стрибати. Але чи вистачить їх? Ні, не вистачить. Їх багато, але перекрити всі канали постачання, що випали, вони одномоментно не зможуть. Якщо втратимо Дунайські порти як канал постачання ПММ, то я не говорив би з упевненістю, що навіть без зростання споживання палива ми встигатимемо з постачанням. Просто розпочнеться зворотний відлік. І нам пощастить, якщо зменшення обсягів розтягнеться в часі до новорічних свят, коли буде пауза, щоб встигнути ще натаскати”, – наголосив Льоушкін.  

В росії через брак палива під загрозою збір врожаю і посівна

Днями міністр сільського господарства країни-агресорки Дмитро Патрушев назвав кричущою проблему із забезпеченням аграріїв пальним у відповідальний період. Він висловив побоювання, що дефіцит може зупинити польові роботи. За його словами, якщо ще тиждень тому йшлося про високі ціни на пальне, то тепер його немає взагалі.

“У нас проблеми саме вже з наявністю. Ми зараз зупинимо і збір врожаю, і не відсіємося по озимих. Це буде катастрофа”, – сказав Патрушев.

Робота з нафтопереробними заводами ведеться у кожному регіоні росії. Доводиться шукати пальне для сільгосппідприємств. За даними російського мінсільгоспу, до листопада аграріям знадобиться 500 тисяч тонн пального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Зростання до 60 гривень за літр? Якими будуть ціни на пальне в Україні – прогноз експертів
  • На АЗС Київщини продавали бензин-фальсифікат – як відрізнити якісне паливо від підробки
  • Бензин дорожчає. Як це впливає на авторинок України
  • Зеленський емоційно готовий до війни на виснаження проти Росії: подробиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *