3,5 тис. грн на день можна заробити в Україні, кладучи бруківку: відеозізнання

Щотижня в Україні тривають мітинги, де мешканці вимагають у місцевої влади спрямовувати кошти на ЗСУ, а не на покладання бруківки. В той самий час робітники, які кладуть бруківку та плитки, непогано заробляють. Про це ми дізналися з відеозізнання такого робітника. Детальніше — у матеріалі.

Журналісти YouTube-каналу «Відвертості професій» натрапили на людину, яка працює руками та укладає тротуарну плитку. Поговорили про заробітки та умови праці. Ми вже розповідали про відео з цього каналу: таємниці приготування і реалізації шаурми у кіосках, особливості ведення бізнесу з лізингу автомобілів, а ще інсайди про роботу у скандально відомих «офісах» Дніпра (шахрайських колцентрах). А також про те, як шахрайка познайомилася з військовим у застосунку Badoo та ошукала його на 240 тисяч гривень.

Співрозмовник з відео працює укладачем плитки. Забудовники будують житлові комплекси (ЖК), а наймані ними робітники прокладають навколо них тротуарну плитку. Втім, прокладають ФЕМ (фігурні елементи плитки) не лише на замовлення забудовників.

Дохід робітників залежить від об’єкта. «Співвідношення роботи до зарплати адекватне. Зарплата, можна сказати, дуже висока для України», – каже робітник.

На місяць робітники, кладучи плитку, можуть заробити від 40 тисяч гривень. Або від 100 доларів на день. Але для цього потрібно попрацювати. Можна заробляти й більше. Якщо цим займатися кожного дня, то фізично не буде важко. Графік роботи залежить від бажання працівника. Якщо є бажання добре заробити, то можна працювати щодня. Платять зазвичай після завершення роботи на об’єкті. Коли роботи потрібно завершити швидко, то працівникам можуть доплачувати за терміновість.

«В дитинстві я хотів бути кухарем. А зараз – ФЕМщик (укладач тротуарної плитки – Ред.). Я ще й шиномонтажник. У мене є 4 роки стажу на шиномонтажі. За колеса все розкажу і зроблю, що треба. Там в залежності від праці зарплата була від 8 тисяч гривень. Графік був 6/1 (6 робочих днів, 1 вихідний, обід 1 година). На шиномонтажі максимум 20-23 тисячі гривень був дохід. Але це в селищі, не у місті», – розповідає людина, яка кладе плитку.

При цьому в Україні є й пенсіонери, які здатні виживати на пенсію 2300 гривень на місяць. Герой відео, який працює не тільки на укладанні ФЕМ, але й має інші заробітки, заробляв іноді по 70 тисяч гривень на місяць. Зазначив, що це пов’язано з «перепродажем».

«У кожного своя розцінка життя. Тобі, наприклад, дадуть тиждень, щоб ти зрозумів «усі моменти» ФЕМ, і тобі обіцяють 2 тисячі доларів. То ти за тиждень навчишся! Для тебе вже є мотивація», – переконує молодий чоловік. 

Коштовна бруківка

Журналісти влітку 2023 року писали, що у Києві на проспекті Богдана Хмельницького ремонт бруківки обійшовся у 12 мільйонів гривень. Там на ділянці на той момент працювало близько 70 чоловіків. Люди у багатьох містах України обурюються, що місцева влада витрачає мільйони гривень на ремонт тротуарів, перекладання бруківки, благоустрій та озеленення замість того, щоб всі доступні кошти спрямовувати на підтримку Збройних сил України та Національної гвардії України. Формально ці акції називаються “Гроші на ЗСУ!”. Нижче додаємо відео з мітингу у Тернополі.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *