АРМА забрало у Нафтогазу колишні заправки Glusco. Їх пов’язували з Медведчуком

Агентство з розшуку та менеджменту активів розірвало в односторонньому порядку договір управління мережею АЗС Glusco. Минулоріч Кабінет міністрів передав їх о ТОВ “Нафтогаз Ойл Трейдинг”.

Про це повідомляє пресслужба АРМА. Зазначається, що перевірка показала, як компанія-управитель надає неправдиву інформацію про доходи, які отримували заправок і нафтобаз.

“По факту станом на липень управитель експлуатував 68 АЗС, тоді як звітував про дохід тільки з 27 комплексів. Але й ці доходи офіційно отримувалися не від торгівлі пальним та іншими товарами, а від здавання нерухомості в оренду. Тобто управитель, виходячи з його звітів, працював лише як орендодавець. У підсумку за понад рік діяльності управителя державний бюджет отримав від управління десятками АЗС трохи більше ніж 1,5 млн грн доходу”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, з 3 серпня 2023 року Найтогаз Ойл більше не є управителем Glusco. Після цього Камбіну повідомили про необхідність терміново знайти нового управителя для активів.

АЗС Glusco

Відомо, що мережу Glusco створили на базі колишніх заправок Роснєфті, що працювали під торговими марками Formula, ТНК, Золотий Гепард, Смайл. У 2016 році Роснєфть продала їх швейцарській групі Proton Energy бізнесмена Нісана Мойсеєва, якого також неформально пов’язували з Віктором Медведчуком.

Також Інформатор повідомляв, що ще у травні 2022 року український уряд ухвалив рішення, згідно з яким 172 заправки Glusco передали в управління державної компанії НАК “Нафтогаз”. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *