Бензин, дизель, автогаз: ціни на АЗС України станом на 27 липня

У четвер, 27 липня, середні ціни на пальне дещо скоригувалися. Зокрема, вартість бензину А-95+ підвищилася на 2 копійки – до 50,55 гривні за літр. Популярний А-95 на 4 копійки дорожчий, аніж напередодні – 48,45 гривні за літр. 

Про це свідчать дані Auto.ria. Бензин А-92 на АЗС реалізують по 46,47 гривні за літр, що на 7 копійок більше у порівнянні з попереднім днем.

Середня вартість дизельного пального зросла на 5 копійок – до 47,52 гривні за літр. Ціни на автогаз не змінилися – 23,40 гривні за літр.

Середні ціни на пальне в Україні

  • Бензин A-95+ – 50,55 гривні за літр;
  • Бензин A-95 – 48,45 гривні за літр;
  • Бензин A-92 – 46,47 гривні за літр;
  • Дизельне пальне – 47,52 гривні за літр;
  • Автогаз – 23,40 гривні за літр.

Середні ціни на пальне в Україні

Середні ціни на пальне в Україні

Подорожчання бензину втримати не вдасться

Генеральний директор однієї із мереж Леонід Косянчук у коментарі Obozrevatel повідомив, що запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. Група “Приват” вже на 1 гривню піднялася, до цього трималися на старих запасах, перегляду маржі та завдяки системі лояльності, але з цим уже покінчено.

“Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98% пального надходить імпортом, а податки сплачуються на кордоні”, – пояснив Косянчук.

За його прогнозами, у найближчі один-два тижні вартість бензину збільшиться приблизно на 3-4 гривні. В результаті вартість А-95 може сягнути близько 51,5-52,5 гривні за літр. Розраховувати, що ціни знижуватимуться завдяки вигідній зовнішній кон’єктурі, вважає Косянчук, не варто. З цим погоджується і засновник Prime Group Дмитро Леушкін.

“Звичайно, 60 гривень поки не буде, але 55 цілком таки вже відчувається… Червневе пальне, “доподаткове” вже закінчується, а ціноутворення липня просто в іншій площині, на кілька поверхів вище лежить”, – впевнений Леушкін.

Раніше ми писали, як неякісний бензин псує ваше авто та що робити, якщо ви вже його залили. Крім того, цінам на пальне спрогнозували різке зростання вже через тиждень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *