Без їжі та “комуналки” – скільки доведеться накопичувати з мінімальної зарплати українцю, щоб купити iPhone 15

Компанія Apple вже презентувала iPhone 15. Наприкінці вересня новенький гаджет з’явиться в українських магазинах техніки. Щоправда, ціна “кусається”. Інформатор розрахував, скільки доведеться накопичувати на новинку від Apple при мінімальній зарплаті в Україні.

Чимало громадян отримують мінімальну зарплату. Зокрема, це стосується працівників у бюджетних сферах. На сьогодні мінімальна зарплата дорівнює 6 700 гривням. Що стосується iPhone15, то цей гаджет (в залежності від версії) коштує близько від 40 до 70 тисяч гривень. 

Скільки потрібно часу, щоб з “мінімалки” накопичити на iPhone 15? Використаємо метод базового розподілу бюджету: 50% – на основні потреби, 30% – на свої бажання, 20% – на заощадження або погашення боргів. У випадку “мінімалки” на заощадження може піти близько 1 340 гривень на місяць. Для того, щоб накопичити з такою сумою на iPhone знадобиться: 30 місяців (2,5 роки) з врахуванням вартості гаджета близько 40 тисяч гривень, або 52 місяці (4,5 роки) з врахуванням вартості гаджета близько 70 тисяч гривень (більш просунуті моделі).

А якщо не витрачати гроші взагалі? Якщо є можливість заощаджувати свою мінімальну зарплату повністю, то українець зможе купити iPhone 15 за такий термін – пів року з врахуванням вартості гаджета близько 40 тисяч гривень, або 10 місяців з врахуванням вартості гаджета близько 70 тисяч гривень (більш просунуті моделі).

Доходи українців

Раніше експерти розповідали, які спеціалісти на ринку праці заробляють більше за інших. Виявилося, що в лідерах зараз спеціалісти з нерухомості – їм готові платити близько 33 тисяч гривень. Водночас спеціалісти з продажу та закупівель можуть заробити 22 тисячі гривень на місяць в середньому. Експерти сфери краси, фітнесу та спорту в середньому заробляють до 18 тисяч гривень.  

Також раніше повідомлялося, що урядовці в Проєкті Державного бюджету на 2024 рік внесли збільшення мінімальної зарплати. Таким чином, з 1 січня 2024 року в Україні мінімальна зарплата зросте до 7 100 гривень. Водночас уже після другого етапу підвищення, з липня наступного року, “мінімалка” становитиме 8 000 тисяч гривень. При цьому треба враховувати, що паралельно з цим зростуть і податки: з зарплати українці сплачують 18% на Єдиний соціальний внесок та військовий збір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як ВПО знайти роботу в Києві: інструкція
  • Роботодавець звільнив з роботи чоловіка, який воював – що вирішив суд
  • Промокоди на техніку Apple: де купити новий iPhone зі знижкою
  • Мінімальна зарплата зросте в 2024 році – як зміняться реальні доходи українців?

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *