Ощадбанк не видав львів’янину депозитні кошти. Той зажадав отримати майже 29 тисяч доларів як штраф з фінустанови: на чию сторону став суд

Чоловік вирішив забрати свій депозит в Ощадбанку. Йдеться про 5 308 доларів. Фінустанова не видала клієнту кошти через їх відсутність. Він вимагає виплати штраф, нарахований за прострочення виконання зобов’язання у розмірі 28 981 долар.

Як зазначається у рішенні Галицького районного суду Львова, 12 вересня 2022 року чоловік повідомив менеджеру Ощадбанку, що буде забирати всю суму депозитного вкладу (5 308 доларів). Йому відповіли, що подадуть заявку на замовлення валюти та на час закриття рахунку (14.09.2022 року) виплатять 2 400 доларів, а решту протягом двох днів, оскільки у фінустанові є внутрішні розпорядження видавати кошти в день клієнту в гривневому еквіваленті не більше 100 тисяч гривень. 

14 вересня 2022 року банк не видав клієнту зазначеної суми, натомість менеджер заявила про повну відсутність коштів. За словами чоловіка, працівниця банку вказала йому іншу умову для отримання всієї суми, а саме, що необхідно підписати додатковий договір до банківського вкладу фізичної особи, після цього гроші у валюті зарахують на карту та в нього буде можливість поступово їх знімати. На цю умову він не погодився. 

У той же день чоловік поштою відправив на адресу банку лист щодо видачі йому коштів з депозитного вкладу протягом трьох днів з дня подання заяви. Лист фінустанова отримала 20 вересня. Він стверджує, що Ощадбанк не видав своєчасно кошти у розмірі 5 308 доларів та продовжив термін депозиту на шість місяців без його згоди. Клієнт вимагає повернути йому основну суму депозитного вкладу та стягнути штраф, нарахований за прострочення виконання зобов’язання у розмірі 28 981 долар.

24 березня 2023 року чоловік подав до суду заяву про відмову від частини позовних вимог, оскільки Ощадбанк повернув йому основну суму депозитного вкладу. Тому просить позов задовольнити та стягнути з банку лише 28 981 долар.

Рішення суду 

У задоволенні позову чоловіка до публічного акціонерного товариства “Державного ощадного банку України” про стягнення штрафу суд відмовив. Адже фінустанова виконала зобов’язання перед клієнтом. Йому повернули кошти з депозитного рахунку – 5 308 доларів.

“Банк виконав зобов’язання перед клієнтом, адже після звернення йому повернули кошти з депозитного рахунку. Суд вважає, що у задоволенні позову слід відмовити за безпідставністю позовних вимог”, – наголосили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Жінка вимагає Ощадбанк повернути 103 408 гривень, які вкрали з її карткових рахунків. Що вирішив суд?
  • З рахунку клієнта Ощадбанку зняли майже 60 тисяч гривень, він вимагає повернути кошти та виплатити компенсацію. Що вирішив суд?
  • Укрпошта невчасно доставила рекомендований лист, клієнт вимагає понад 1 мільйон гривень компенсації: яким було рішення суду
  • Жінка вимагає ПриватБанк повернути списані з її валютного рахунку понад 25 тисяч доларів: чи повернув суд гроші

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *