Це просто совок: айтішнік розкритикував ПриватБанк – що кажуть в фінустанові

Чоловік користується послугами ПриватБанку з IT-бізнесу понад 10 років і раніше був задоволений сервісом. Однак останнім часом для айтішника ця фінустанова втратила привабливість. За його словами, вона повертається у совок. 

Як йдеться у скарзі, що опублікована на сайті “Мінфіну”, щоб продавати за кордон через сайт та використовувати еквайринг LiqPay (сервіс Привату) необхідно у картці товару вказувати ціни у гривні. Клієнта цікавить навіщо це робити.

“Адже, ніхто з-за кордону не купить, якщо індійські розробники вкажуть ціну на свої рішення в рупіях, але, ні — мій вендор був заблокований і принципові умови (обов’язково, неодмінно розмістіть ціну в гривні, навіть, якщо не продаєте в Україні), попри пояснення, фахівець на лінії навіть не залучив відповідального, просто відмова і все. Ок, я переведу всі свої вендори в Монобанк, втрачайте тисячі валюти в місяць, банку ж не потрібна валюта, яку купують у мене по 36,5 за фактичного курсу 38+”, – наголосив клієнт.

За його словами, при терміновому виведенні готівкової валюти (таке часто трапляється в IT, що потрібно розрахуватися з розробником) в касі при замовленні валюти дадуть проштамповані купюри 1996 року, які нікому не потрібні. При перезамовленні дадуть такі самі. 

“Ви шукаєте сірі обмінники, крипту для розрахунків, ПриватБанк стимулює сам до цього. Навіщо нашій країні податки?”, – запитує клієнт. 

Також клієнт скаржиться на комісії за всі послуги. Наприклад, у Монобанку немає ніяких комісій для айтішників. 

“Висновок, якщо ви у IT, вибирайте інший банк, бо цей не клієнтоорієнтований, він впевнено повертається у совок. Це лише мої особисті поради тим, хто відкриває свій бізнес і обирає зараз банк для ЗЕД діяльності”, – додав клієнт. 

Реакція ПриватБанку 

“Валюта платежу не є критерієм для активації. Обов’язкова умова для активації — наявність української версії сайту. Якщо ви працюєте на закордонний ринок, то має бути змога обрати українську мову на сайті. Приймання платежів здійснюється у валютах: гривня, долар, євро. Додатково написали вам в приватні повідомлення, щоб уточнити ваші контакти та детальніше розібратись в ситуації”, – відповіли у банку. 

У ПриватБанку заявили, що видають валюту фізичним особам згідно з чинними вимогами НБУ. Всі банкноти без ознак підробки чи значного пошкодження придатні для операцій як купівлі, так і продажу, без жодних обмежень щодо року випуску банкнот іноземної валюти і їх номіналу.
У відділеннях фінустанови видають купюри, які попередньо пройшли перевірку, відповідно, під час видачі пропонують платіжні купюри. Там підкреслили, що для IT-фахівців доступний спеціальний тарифний пакет “IT Expert”.

Що потрібно для підключення тарифного пакета IT Expert:

Для підключення тарифного пакета IT Expert необхідно мати поточний рахунок підприємця в ПриватБанку та, щоб основний вид діяльності (КВЕД) відповідав IT-галузі. Також потрібно бути одержувачами платежів від резидентів “Дія.City”. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чоловік заборгував ПриватБанку понад 100 тис. грн, але через суд примусив банк виплатити йому 20 тис. грн: як таке можливо
  • Українці скаржаться, що в касах банків їм видають старі та брудні долари: чому це проблема та як її вирішити
  • Жінка вимагає від ПриватБанку повернути 21 тисячу гривень, вкрадену шахраями: що вирішив суд
  • Аферисти крадуть гроші з карток українців: у ПриватБанку розповіли, як борються з шахраями

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *