Чи може євро мати таке ж значення, як долар в Україні – думка експерта

Українці почнуть відмовлятися від американської валюти на користь європейської в одному випадку. Така ситуація можлива, якщо на валютному ринку України стануться які серйозні потрясіння. 

Як сказав у коментарі Pro Гроші економіст Олексій Плотніков, має статися щось жахливе, щоб усі почали відмовлятися від долара та переходити на євро. Він сумнівається, що долар може стати нестійким. 

“Має статися щось жахливе, щоб усі почали відмовлятися від долара та переходити на євро. Однак я сумніваюся, що долар може справді стати таким нестійким. Традиції є традиціями”, – зауважив Плотніков.

Вступ України до ЄС може призвести до зростання популярності євро серед громадян та підприємців. Але такої відвертої тенденції до того, щоб усі забули про долар, не варто очікувати. Можливо, українці просто почнуть частіше накопичувати гроші в європейській валюті.

Плотніков також вказав на приклади інших країн, які не входять в зону євро, таких як Болгарія та Румунія, де ця валюта стала популярною з часом. Однак він залишається переконаним, що в Україні долар залишиться на першому місці, принаймні на деякий час.

Яким буде курс в середині жовтня

Цього тижня прогнозується помірне зниження вартості іноземної валюти. Таку думку в коментарі “24 каналу” висловила банкірка Анна Золотько. 

“Цілком ймовірно, що курс опуститься нижче 38 гривень за долар, реагуючи на посилення конкуренції між банками у безготівковому сегменті. Впродовж тижня вартість американського долара на готівковому ринку знаходитиметься в діапазоні 37,7-38,4 гривні за долар”, – наголосила Золотько. 

Станом на 11 жовтня за даними НБУ, долар коштує 36,50 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 38,60 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Як забрати свої кошти, якщо банк заблокував картку – відповідь ПриватБанку
  • Долар дешевшає, а євро йде вгору: НБУ встановив курс валют на 11 жовтня
  • Керована гнучкість від НБУ: що це значить для українців та яким буде курс гривні

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *